“Патріотизм-нагальна потреба України і кожного українця”

Про матеріал
Патріотизм - це одна із якостей людського характеру. Патріотизм породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ, він перетворює звичайну людину в безстрашну машину, яка не відчуває страху і болю, йдучи впевнено та безстрашно до своєї мети. Патріот живе в єдності зі своїм народом, він живе своїм народом, адже життя народу стає його життям.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Патріотизм-нагальна потреба України і кожного українця”

Номер слайду 2

Патріотизм - це одна із якостей людського характеру. Патріотизм породжує впевненість у собі, волю в перемогу, віру в свою націю, свій народ, він перетворює звичайну людину в безстрашну машину, яка не відчуває страху і болю, йдучи впевнено та безстрашно до своєї мети. Патріот живе в єдності зі своїм народом, він живе своїм народом, адже життя народу стає його життям. Так, метою нашого уроку є визначити, хто такий патріот та якими якостями він повинен володіти, щоб стати гідним громадянином своєї держави.

Номер слайду 3

Україна. АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ ДО ЦЬОГО СЛОВА: Незалежна. Вільна. Найкраща. СучаснаЄвропейська. Калинова. Солов’їна

Номер слайду 4

1 сходинка«П» овага до традицій та символів української держави. Загадки1. Національний символ України . Його дарують, ним обмінюються у Великдень .2. Дерево - національний символ України, оспіване у народних піснях , у віршах . Воно освячується перед Пасхою і зберігається , як засіб від злих сил 3. Кущ , оспіваний у народних українських піснях , символ дівочої краси. 5. Чим прикрашають голову українські дівчата ? 6. Національний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя, на долю , виряджаючи в далеку дорогу.

Номер слайду 5

2 сходинка«А» льтруїзм у своїх вчинках. Учитель. Наступна якість, якою повинен володіти патріот української держави – це альтруїзм. Хто знає що це таке?(франц. Altuisme, лат. alter — інший) - безкорисливе прагнення до діяльності на благо інших.1. Групова гра «Якби я був волонтером…»Уявіть, що ваша група – це волонтерська організація. Поспілкуйтеся в групах, придумайте назву своїй волонтерській організації та опишіть які види допомоги ви можете надавати людям. Пам’ятайте, що допомога може бути різною, не тільки матеріальною, а й моральною, фізичною, юридичною. 

Номер слайду 6

3 сходинка«Т» толерантність. Наступну сходинку вам доведеться відгадати   Приклад толерантності це коли: батьки миряться з певною поведінкою своїх дітей; людина терпить слабкості іншої людини; людина терпить толерантність; держава визнає релігійні меншини; суспільство терпимо ставиться до певних форм девіантної поведінки. 

Номер слайду 7

Наступна наша сходинка патріота – це 4 сходинка«Р» ішучість у вчинках. Сьогодення нашої країни не можна уявити і без героїв, які зараз боронять нашу країну від російських окупантів. Хтось із них залишив вагітну дружину, хтось стареньку матусю, хтось діток, а хтось залишив за собою свою Україну. За всі роки Україна прожила цілу історичну епоху. Говорити про рішучість у вчинках і не згадати героїв Небесної сотні – це взагалі нічого не сказати, адже кожен з них є наглядним прикладом нашої четвертої сходинки, ЗСУ , які боронять нашу землю і відстоюють свободу кожного громадянина України.

Номер слайду 8

5 сходинка«І» дея"Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною роботою любіть Україну"."Хто не знає мети – той не може знайти дороги"."Не Україна для нас, а ми для України"."Життя робимо таким, яким ми його хочемо бачити".

Номер слайду 9

6 сходинка«О» свіченість в історії держави1. Назвіть дату прийняття Конституції України? 2. Назвіть дату прийняття Незалежності України? 3. Хто був першим президентом України? 4. Коли відзначаємо День Гідності і Свободи 5. Хто є нашим президентом сьогодення 6. Столиця нашої країни 7. Чий портрет зображений на купюрі 200 грн?

Номер слайду 10

ВПРАВА «Мій Герб»Ім’я  В людях я ціную ... Я люблю … Кожна країна має свій герб, який є її символічним знаком. Тож зараз я пропоную і вам створити власний герб, прикрасьте його українським орнаментом та вкажіть: ваше ім’я – на кожну літеру назвіть рису свого характеру, продовжіть речення «в людях мені подобається…», «я люблю …» 7 сходинка«Т» урбота за майбутнє України

Номер слайду 11

Як ви вважаєте ви є справжніми патріотами своєї країни? Так звісно є. Кожен із нас нехай запалить у своїй душі вогник патріота. Патріотизм кожного із нас, любов до ближнього і до країни поведуть державу вперед. Ви – майбутнє України. Тож сердечно бажаю вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди , і звісно вирости справжніми патріотами рідного краю та України! Дякую за увагу.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Левченко Анна
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 березня 2023
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку