Педагогічна діяльність вчителя початкових класів

Про матеріал
Педагогічна діяльність вчителя початкових класів. Підготувала вчитель початкових класів Черепньова Галина Сергіївна. Тиницького ЗЗСО І -ІІІ ступенів. Можна використовувати для зразку підготовки власного матеріалу.
Перегляд файлу

     У 2023-2024 р. працюю над темою «Інтегроване навчання як засіб гармонійного розвитку молодших школярів».

     Щоранку збираю всіх учнів, щоб провести ранкове коло та різні цікаві заходи, які налаштовують дітей на позитивний настрій.

      Також використовую різні методи роботи: словесні, наочні та практичні.  *Словесні методи використовуються для пояснення матеріалу, виховних бесід. *Наочні методи: використовуються ілюстровані плакати, картки та презентації. *Практичні методи: проводимо досліди та різного виду вправи.

       Готуючись до уроків, я ставлю перед собою такі завдання:

- цікавість уроків;

- підбір завдань, які інтегруються з іншими навчальними предметами;

- розвиток творчих здібностей учнів;

- співпраця вчителя і учнів на уроці.

      Саме під час такого навчання учні відчувають себе на одному рівні з учителем та вчаться висловлювати свою думку. Вчаться спілкуванню з однолітками та іншими людьми, бути чемними та комунікабельними, критично мислити, аналізувати та приймати обдумані рішення.

        Для зацікавлення здобувачів освіти використовую різні види роботи. Індивідуальна форма роботи (робота на картках, тести). Робота в парах (два учні виконують деяку частину роботи разом). Робота у групах (кілька учнів виконують частину роботи,  яку треба обговорити та дійти висновку). Дискусія (діти обговорюють якусь проблему та суперечать один одному, що дає змогу дійти до певного висновку).

          Також використовую на уроках ігри-завдання: «Знайди помилку», «Опитування по ланцюжку», «Незакінчене речення», «Вірю-не вірю».

         Для відпочинку під час уроків використовую «Інтелектуальні розминки».

                  

 

docx
Додано
5 лютого
Переглядів
66
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку