Педагогічна рада (семінар-дослідження) "Педагогічна творчість учителя – запорука подолання низької успішності учня"

Про матеріал

Презентація на Педагогічну раду (семінар-дослідження) "Педагогічна творчість учителя – запорука подолання низької успішності учня".

За даними вчених, приблизно 12,5% учнів відчувають труднощі в навчанні, що значною мірою ускладнює роботу вчителя. На позначення цього явища у психолого-педагогічній літературі вживають поняття "неуспішність" і "відставання".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Педагогічна творчість учителя – запорука подолання низької успішності учня ”Педагогічна рада (семінар-дослідження)

Номер слайду 2

Мета:- дослідити за допомогою моніторингового аналізу причини неуспішності учнів;- виявити основні ознаки та психологічні причини відставання;- встановити способи виявлення відставання й труднощів, які виникають під час навчання;- розробити методи й форми роботи з усунення різних видів відставання у навчанні учнів початкового та середнього рівнів знань.

Номер слайду 3

Педагогічна творчість учителя – це. Педагогічна творчість учителя – це педагогічна діяльність, спрямована на розвиток потенційних можливостей кожного учня. Умовою перетворення діяльності учителя є уособлення себе як творця педагогічної діяльності.

Номер слайду 4

Педагогічна творчість учителя – це. Педагогічна творчість учителя – необхідна умова становлення самого педагога, його самопізнання, саморозвитку, розкриття своїх можливостей на основі створення своєї творчої лабораторії. Умовою є усвідомлення суті, значення і завдань власної педагогічної діяльності, її мети.

Номер слайду 5

Педагогічна творчість учителя – це. Педагогічна творчість учителя – це основа педагогічної талановитості учителя, це уміння реально аналізувати й зіставляти явища сьогодення за допомогою провідних ідей науки. Умовою є сприйняття кожного учня як особистості в педагогічному процесі.

Номер слайду 6

Педагогічна творчість учителя – це. Педагогічна творчість учителя – це постійна робота над собою, рух уперед до нових здобутків, знань і досягнень. Умовою є любов до знань, дітей, безкорислива любов до школи.

Номер слайду 7

Схема процесу навчання педагога

Номер слайду 8

Кроки до формування педагогічної майстерності вчителя. Дізнатися про свій імідж учителя та особистості;Чітко визначити мотиви, якими ви керуєтеся у своїй професійній діяльності;Встановити стиль спілкування з учнями;Аналізувати й повсякчас коригувати свою педагогічну діяльність;Вдосконалювати поведінкову пластику та культуру спілкування;Відмовитися від практики педагогічної взаємодії, у якій переважає діловий стиль;Мати почуття гумору.

Номер слайду 9

Характеристика категорій учнів

Номер слайду 10

Успішність навчальних досягнень учнів

Номер слайду 11

Дії вчителя щодо профілактики низької неуспішності

Номер слайду 12

Причини неуспішності учнів(погляд учнів)

Номер слайду 13

Причини неуспішності учнів(погляд учнів продовження)

Номер слайду 14

Причини неуспішності учнів(погляд батьків)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Тактика занять з учнями відповідно до етапів уроків

Номер слайду 17

Класифікація методів навчання для роботи з учнями початкового та середнього рівнів знань

Номер слайду 18

Активні:лабораторний метод;практичний метод;робота з книгою;інтерактивні методи. пояснювально-ілюстративні; репродуктивні; проблемне викладання, евристичні; частково-пошукові; дослідницькі. Пасивні розповідь;лекція;пояснення;екскурсія;демонстрація;спостереження.

Номер слайду 19

Засоби навчання

Номер слайду 20

розповідь;пояснення;бесіда;- лекція.таблиці; карти;- макети;- об'єкти. радіо;магнітофони; музичні інструменти.звуковий фільм; телебачення;відео тощо.

Номер слайду 21

Форми навчання

Номер слайду 22

Передбачає взаємодію вчителя з одним учнем. Передбачає спілкування вчителя з групою дітей, які взаємодіють між собою та з учителем. Комунікативна взаємодія між двома учнями, що виконують загальнонавчальне завдання. Передбачає роботу вчителя з усіма учнями в єдиному темпі зі спільним завданням. Передбачає навчання цілісного колективу зі своїми особливостями взаємодії

Номер слайду 23

Створення ситуації успіху

Номер слайду 24

«Тоді людина стає кращою, коли Ви покажете їй, яка вона є»  А. Чехов 

pptx
Додано
3 липня 2018
Переглядів
1347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку