Педагогічний програмний засіб «Біологічний тренажер»

Про матеріал
Педагогічний програмний засіб «Біологічний тренажер» розроблений відповідно до діючої програми з біології для загальноосвітніх навчальних закладів . В посібнику представлені комп'ютерні тести з біології для учнів 7 класу. Тести охоплюють питання з теми «Процеси життєдіяльності тварин» і можуть бути використані на різних етапах уроку: на етапі закріплення знань, для самоконтролю, для контролю знань. Матеріали рекомендовано для використання у роботі вчителям біології загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв.
Перегляд файлу

МЕТОДИЧНІ   РЕКОМЕНДАЦІЇ

до мультимедійного посібника

«Процеси життєдіяльності тварин»

 

 

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

Однією з основних задач сучасної освіти є використання засобів інформаційних технологій у навчально-пізнавальній діяльності учнів.

Велика кількість учнів у класах загальноосвітніх шкіл і часове обмеження уроку не дають можливості повною мірою реалізувати важливий виховний принцип навчання – індивідуальний підхід до кожного учня. У зв'язку з цим я пропоную використовувати на уроках завдання з вибірковою формо відповідей. Це дає можливість контролювати знання учнів за допомогою додаткових технічних засобів, що максимально збереже час. Ці завдання можуть бути успішно використані вчителем на етапі перевірки домашнього завдання, при закріпленні нового матеріалу, при контролі знань і для самоконтролю.

В даному посібнику пропонуються тестові завдання для програмованої перевірки знань учнів 7 класу з біології, які дозволяють вчителю частіше перевіряти рівень знань, умінь і навичок учнів з мінімальною затратою часу.

Програма для тестування розроблена в програмному середовищі Microsoft Visual Studio. Для її функціонування потрібен встановлений Net Framework 4.2.7

Електронний посібник «Процеси життєдіяльності тварин» розроблений відповідно до діючої програми для загальноосвітніх навчальних закладів з біології. Мультимедійний посібник орієнтований на сучасні форми навчання із забезпеченням сумісності з традиційними методами та прийомами навчання в повній відповідності з документами, що регламентують зміст освіти.

Запуск посібника:

Запустити за допомогою значка    

 

 

 

Після пуску на екрані з’явиться вікно:

Для початку роботи вибрати стрілку вправо.

 

Відкриється вікно зі змістом.

 

Вибрати вказівником  потрібну тему та за допомогою лівої кнопки миші перейти на потрібне посилання.

Кожен тест містить 16 завдань. Одне завдання оцінюється в один бал. Максимальна кількість балів, яку учень може отримати становить – 16, що переводиться в оцінку – 12.

З вихідного тесту методом випадкового вибору послідовно виводяться завдання, в яких відповіді записуються також у різній послідовності. Таким чином, кожен учень одержує свій відмінний від сусідів тест, що забезпечує індивідуалізацію  і  об'єктивність оцінки. На кожне питання тесту пропонується 3-5 варіантів відповідей, серед яких одне вірне.

 

 

На кожному з шістнадцяти завдань на вибір правильної  відповіді поставити відмітку вказівником лівої кнопки миші навпроти відповіді і нажати «Перевірити». Після цього програма видає результат відповіді в окремому вікні, прочитавши який учень його закриває, нажавши  . Для переходу до наступного завдання потрібно нажати «Далі». З кожним наступним завданням програма сумує кількість правильних відповідей. Після останнього завдання програма видає кінцевий результат, де вказані кількість правильних відповідей, їх відсоток та оцінка.


Для виконання наступного тесту потрібно нажати кнопку переходу до змісту та вибрати нову тему,або пройти тест ще раз для кращого засвоєння знань.

 

zip
Додано
31 січня
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку