Перший урок – віртуальна подорож «Відкрий для себе Україну» 7 клас

Про матеріал

Перший урок на 2018-2019н.р. присвячений «Відкрий для себе Україну» підійде для учнів середньої школи. Учні зможуть зробити віртуальну подорож до Запорізької Січі, резиденції Богдана Хмельницького, дізната різні цікавинки про Україну та створять візитну картку України.

Зміст архіву
Перегляд файлу

План-конспект першого уроку у 2018-2019 н.р.

Віртуальна подорож «Відкрий для себе Україну»

7 клас

Мета: актуалізувати знання учнів про рідний край, Україну, її традиції, визначні місця; розвивати українське мовлення, культуру поведінки, уміння ввічливо висловлювати свої думки; виховувати любов до рідного краю, повагу та гідність за державу.

Хід уроку

  1. Організаційний момент. Привітання з 1 вересня, початком нового навчального року. (слайд 1)
  2. Вчитель: Так як тема першого нашого уроку «Відкрий для себе Україну», то наше перше завдання скласти «майнд-меп» - чим же славиться Україна? (Слайд 2-3)
  3. Походження слова «Україна» достеменно невідомо. Згідно з однією теорією, що оформилася під впливом польської й російської історіографії, воно означає “окраїну” або “прикордоння”. Згідно з іншою теорією, якої дотримується більшість українських дослідників, “Україна” походить від слів “країна” або “край”. (слайд 4)
  4. Україна – країна дивовижних краєвидів, але мало хто навіть з українців знає наскільки їх багато. Тому почнемо ми нашу віртуально подорож з перегляду відео про маловідомі мальовничі місця України.

https://www.youtube.com/watch?v=Zqejs8CaH_0

  1. Наступною зупинкою нашої подорожі буде – Запорізька Січ. Хто ж її не знає. Багато років поспіль вона була притулком для українських козаків, а зараз є одним з найвидатніших місць України. Тому запрошує вас на віртуально подорож стежками Січи.

http://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

  1. Ну якщо ми вже заговорили про казанків, то нам обов’язково треба відвідати резиденцію найвидатнішого захисника України – резиденцію Богдана Хмельницького – героя визвольної війни українського народу.

http://museums.authenticukraine.com.ua/ua/

  1. (учні діляться на 4 групи). Наступним вашим завданням буде: у групі скласти візитну картку України та презентувати її за наступним планом: (слайд 5)
  • Загальні відомості про Україну (герб, прапор, мова, столиця, релігія)
  • Державні свята
  • Духовні скарби українського народу
  • Цікаві факти про Україну
  1. І наостанок пропоную вам переглянути відео про цікаві факти про Україну

https://www.youtube.com/watch?v=hDb9WxPs5TA

  1. Підсумок урок. Що вас найбільше здивувало сьогодні? (слайд 6)

 

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Відкрий для себе Україну»

Номер слайду 2

Чим славиться Україна?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Візитна картка України. Загальні відомості про Україну (герб, прапор, мова, столиця, релігія)Державні свята. Духовні скарби українського народу. Цікаві факти про Україну

Номер слайду 6

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку