Перший урок 2022 2023 Ми українці: честь і слава незламним

Про матеріал
Мета: сприяти вихованню патріотичних почуттів, любові до Батьківщини, гордості за свою державу з давньою історією, багатою культурною спадщиною, розширити знання учнів про державність України; розвивати в учнів творче мислення, уяву, комунікабельність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми українці: честь і слава незламним!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

УНа що схожа перша буква у цьому слові? Ця буква є символом того, який багатий наш край своєю природою: широкими ланами, густими лісами, красивими парками, скверами, садами. Які рослини є символом України? Давайте згадаємо прислів’я про рослини символи України.«Без верби і калини немає України.

Номер слайду 5

КБагатство природи нашого краю не давало спокою сусіднім державам. Хто ж захищав Україну від ворогів у далекі часи?Отже, наступна буква у слові Україна символізує наших давніх захисників. Наша гордість – Запорізька Січ! Незламний дух козацтва – наш! Всесвітньовідомий танок «Гопак» – наш! Унікальний козацький човен «Чайка» – наш!»

Номер слайду 6

РПродовжуючи козацьку тему, тему захисту рідного краю, розгляглянемо наступну букву.. На що вона схожа?– Важко уявити козака без шаблі.– А яка техніка є на озброєнні в сучасної української армії?  

Номер слайду 7

АУкраїна протягом всього існування зазнавала нападів від інших країн. Мужні герої захищали рідну землю ціною власного життя. Кургани (могили) видно здалеку, вони зберігають пам’ять про загиблих захисників рідної землі багато століть..

Номер слайду 8

їБагато поколінь українських воїнів захищали рідну землю і свою віру. Кожен українець має пам’ятати своїх минулих і сучасних героїв. Українці переважно є православними християнами. У християн є традиція, коли хочуть пом’янути когось із близьких людей, то запалюють у церкві свічку. Такою свічкою, що не дасть нам ніколи забути про кращих синів і дочок України, буде буква Ї.

Номер слайду 9

н. Сучасні воїни живуть і борються у суворих умовах, але гарний настрій, бадьорість допомагає їм зберігати велику силу духу. Великою підмогою на службі, на війні є бадьора, військова пісня. Багато пісень складено вже після початку цієї війни проти України. І підтвердженням цьому є наступна буква, яка хоч і має одну струну, але схожа на бандуру, кобзу і нагадує про любов українців до пісні, музики. Чи знаєте ви козацькі, або сучасні воєнні чи патріотичні пісні?

Номер слайду 10

АОстання буква в слові Україна нагадує нам старовинну українську хату, тобто наш з вами дім, у якому живе сім’я кожного з нас. Сім’я – це наша родина, рід. Коріння роду живить дерево народу. Це коріння заглибилось у далеку, сиву давнину.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шульга Світлана Геннадіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рюхтіна Олена Миколаївна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Артемчук Аліна
Додано
27 серпня 2022
Переглядів
7344
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку