Перший урок "Моя Україна в серці назавжди" презентація

Про матеріал
Презентація до першого уроку "Моя Україна в серці назавжди" містить посилання, наочність до заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя Україна в серці назавжди Віртуальна подорож музеями України

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Як поєднані ці два поняття?

Номер слайду 4

https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/ Отже, перший квиток у вас у руках і ми відправляємося до Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

Номер слайду 5

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2ac4fa530874 https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/ Мамаєва Слобода

Номер слайду 6

Будівничий великої держави. Син великого київського князя Володимира Святославича та полоцької князівни Рогніди. За його правління Київська Русь сягнула піку своєї могутності і бурхливого розвитку у всіх сферах політичного і культурного життя. За його наказом побудовано Софійський собор.

Номер слайду 7

Один із волинських князів змішаного українсько-литовського походження, збудував нижче Дніпровських порогів на о. Мала Хортиця фортецю для захисту від татар, що знаменувало заснування Запорозької Січі як козацької фортеці й бази для походів морем та суходолом.

Номер слайду 8

Український політичний, державний і військовий діяч, гетьман Війська Запорозького, поет, публіцист. Гетьман України в еміграції. У 1710 році створив першу Конституцію України.

Номер слайду 9

Граф. З 18 років став президентом Російської академії наук, яку очолював протягом п’ятдесяти років. Останній гетьман України.

Номер слайду 10

Гетьман Війська Запорозького, талановитий воєначальник і полководець, який отримав ряд великих перемог, що увійшли в історію. Підняв українські землі на війну проти Речі Посполитої 1648-1657 років.

Номер слайду 11

https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/ Резиденція Богдана Хмельницького

Номер слайду 12

Дати Події 16 липня 1990 рік Декларація про державний суверенітет України. 1 грудня 1991 рік Референдум, на якому громадяни України підтвердили Акт проголошення незалежності України. Січень-лютий 1992 рік Затверджено синьо-жовте знамено – Державним Прапором України, а тризуб – Малим Державним гербом України. 6 березня 2003 рік Було прийнято Закон «Про державний Гімн України». 6 грудня 1991 рік Закон «Про Збройні сили України». 28 черня 1996 рік Ухвалено Конституцію України.

Номер слайду 13

https://museums.authenticukraine.com.ua/ua/ Запорозька Січ

Номер слайду 14

https://museums.authenticukraine.com.ua/ua

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ppt
Додано
21 липня 2021
Переглядів
2198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку