Перший урок у 1 класі

Про матеріал
Пропоную розробку першого уроку у першому класі "Ласкаво прошу до країни Знань"
Перегляд файлу

Тема: «Ласкаво прошу до країни Знань»

Мета: 1.Ознайомити учнів зі шкільним життям, дати першокласникам уявлення про школу.

2. Формувати в учнів інтерес до знань,прагнення їх здобувати.

 3.Розвивати пам'ять, мислення, бажання творчо працювати. \   

4. Сприяти вихованню почуття любові до школи, як до рідної домівки; вміння згуртувати дитячий колектив; ввести його у велику шкільну сім ю.                             5.Виховувати любов до знань,своїх однокласників.                                                            Обладнання:кольорові олівці,ватман,долоньки з кольорового паперу,зірочки.                                                                                                                                           

 

                                              Хід уроку                                                                                                      І.Організаційний момент      

      1.Привітання.                                                                                                                                                         Ранок розпочавсь цікаво.                                                                                                                        Світить сонечко ласкаво.                                                                                                                          В календ арик заглядає.                                                                                                                      І від усмішки аж сяє.                                                                                                                                        Знає сонце гомінливе -                                                                                                                              День сьогодні особливий! 

Яке ж сьогодні число?Який день тижня?Як називається місяць?                                              Чим особливий сьогоднішній день?                                                                                                                        Сьогодні для вас пролунав перший дзвінок, який покликав на перший у вашому житті шкільний урок.                                                                                               Ви переступили поріг Країни Знань. Усі жителі цієї країни носять почесне звання – «Учень», «Школяр». Сьогодні ви із звичайних хлопчиків і дівчаток перетворились на учнів, школярів, здобувачів знань. Подивіться, шановні батьки,які в нас гарні діти: чепурні,веселі, жваві. непосидючі,розумні і кмітливі.  А батьки? Я впевнена:кращих батьків просто не існує. Мені дуже приємно,що всі ми зібралися в нашому класі. Я вітаю вас із цією подією.                                                                                                                                                   Сьогодні всі вітають наших першокласників. А чи готові малюки стати школярами?                                                                                                                                      А хто знає, що школяр складає в портфель? Зараз перевіримо.                                   _ Букви всі від А до Я живуть на сторінках … Букваря.                                                           _Для письма сказати прошу, потрібно взяти прошу…зошит.                                                _  Малювать в альбомі всім допоможуть …. Олівці.                                                                              _ Ручки й олівці, щоб знали,ми складемо у … пеналі.                                

_В сумці зошит і буквар. Хто до школи йде? …школяр.                                                      Молодці! Дійсно портфель ви складете. А як школярі готувалися до школи?     (Вірші)                                                                                                                                                                Батьки, давайте поаплодуємо нашим школярам.                                                    Діти. На ваших партах лежать долоньки,вирізані з кольорового паперу. Візьміть їх, і по черзі назвіть своє ім'я , прізвище та прикріпіть до ватману, утворюючи коло.  (першою я)                                                       

 Ми всі різні – маємо різний колір очей,волосся. різний зріст,голос. А тепер у нас буде багато спільного. Нас об єднала наша школа, наш клас. Ми будемо вчитися, веселитися. Тепер ми одна родина, один колектив. Це коло буде символізувати міцну дружбу нашого класу. Саме в цю хвилину народився наш клас.                                                                

А без чого не буває дня народження? Звичайно, без імениного   торта.(дістаю торт)Кожен із вас має взяти свічечку і поставити в торт.(запалюю)                                                                                                                                                     1- вересня день народження нашого класу. У школі з явився новий клас – нова шкільна родина.                                                                                                         У кожної дитини є яблучко. Діти розмалюйте олівцями їх.                                                 А ви батьки,напишіть побажання своїй дитині.(прикріплюють на дереві)

Підсумок    уроку.

 Молодці. А все тому, що працювали старанно і дружно.                             Запам ятайте   важливе правило:                                                                                                 У нас немає «ти»                                                                                                                                  У нас немає «Я»                                                                                                                                Ми – єдиний клас                                                                                                                                 Ми – одна сімя !                                                                                                             Наш урок добігає кінця. Ви піднялися на одну сходинку Країни Знань. А попереду буде ще багато таких кроків.                                                                    Нехай цей шлях буде для вас радісним і щасливим.                                                                                                                                                                                                  

docx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
807
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку