Первиний огляд пораненого

Про матеріал
Інформація про первиний огляд пораненого. Первинний огляд постраждалого, а разом з цим i оцінка важкості його стану, чим базується. Зупинка критичної кровотечі. Відновлення прохідності дихальних шляхів. Оцінка стану серцево-судинної системи. Встановлення мовного контакут з постраждалим і одночасно з оглядом голови та оцінкою стану органів відчуття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕРВИННИЙ ОГЛЯД ПОРАНЕНОГОПІДГОТУВАВ: Студент 112 групи. Мельниченко Дмитро

Номер слайду 2

Первинний огляд постраждалого, а разом з цим i оцінка важкості його стануна об’єктивному встановленні зовнішніх ушкоджень та фактичному стані серцево-судинної, дихальної, центральної та периферичної нервової систем БАЗУЄТЬСЯна можливості ушкодження внутрішніх органів та внутрішньої кровотечі

Номер слайду 3

ПРИ ЦЬОМУ ДОЦІЛЬНА ТАКА ПОСЛІДОВНІСТЬ ОГЛЯДУ, В ХОДІ ЯКОЇ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ І НЕВІДКЛАДНІ МЕДИЧНІ ЗАХОДИ ПО РЯТУВАННЮ ЖИТТЯ ПАЦІЄНТА:1. Зупинка критичної кровотечі. 2. Відновлення прохідності дихальних шляхів. 3. Оцінка стану серцево-судинної системи.4. Встановлення мовного контакту з постраждалим і одночасно з оглядом голови та оцінкою стану органів відчуття.5.  Визначення цілісності грудної клітини, живота та попереку. 6.  Визначення цілісності кісток тазу і органів промежини. 7.  Визначення цілісності кісток кінцівок та інших ушкоджень кінцівок. 8. Визначення можливості евакуації пораненого. Первинний огляд одного постраждалого рятівник змушений здійснити протягом 40 секунд.

Номер слайду 4

Зупинка критичної кровотечіВизначення цілісності кровоносних судин та одночасна зупинка зовнішньої кровотечі, в першу чергу, артеріальної (накладення джгута або стискаюча пов’язка) Першочерговість цього заходу визначається небезпекою для життя постраждалого внаслідок критичної кровотечі (1-3 хвилини)

Номер слайду 5

Першочерговість цього заходу визначається небезпекою для життя постраждалого внаслідок порушення дихання. Відновлення прохідності дихальних шляхів. Ревізія порожнини рота та верхніх дихальних шляхів з одночасним видаленням сторонніх тіл та відновленням функції зовнішнього дихання за допомогою повітреводу.

Номер слайду 6

Відсутність пульсації променевих артерій свідчить про зниження AT нижче 80 мм рт. ст., що побічно може вказувати на внутрішню кровотечу та шок і орієнтує медперсонал на проведення відповідних заходів медичної допомоги. Оцінка стану серцево-судинної системи. ШЛЯХОМ ПІДРАХУНКУ ПУЛЬСУ

Номер слайду 7

На ступінь тяжкості вказує відповідна реакція очей: обстежуваний розплющує очі на звернену до нього мову, реагує на больові подразнення або взагалі не реагує на зовнішні дії. Встановлення мовного контакут з постраждалим і одночасно з оглядом голови та оцінкою стану органів відчуття. Визначення цілісності кісток черепу, огляд органів зору, слуху, шкірної та больової чутливості, суглобово-м’язового відчуття.

Номер слайду 8

 Ознаки внутрішньочеревної кровотечі. Визначення цілісності грудної клітини, живота та попереку. Наявність у тілі ран, чужорідних тіл, переломів, зовнішньої кровотечі з рани, шкіряних гематом, емфіземи підшкірної клітковини, ознаки пневмотораксу, напруженість м’яз живота та спини.

Номер слайду 9

Наявність на тілі ран, чужорідних тіл, переломів кісток, зовнішньої кровотечі з рани, шкіряних гематом, напруженість м’яз, виділення з прямої кишки і сечоводу. Визначення цілісності кісток тазу і органів промежини. Ознаки внутрішньої кровотечі.

Номер слайду 10

 Ознаки внутрішньої кровотечі. Визначення цілісності кісток кінцівок та інших ушкоджень кінцівок: Bизначення активних та пасивних рухів кінцівок. Наявність у тілі ран, чужорідних тіл, переломів, зовнішньої кровотечі з рани, шкіряних гематом, напруженість м’яз.

Номер слайду 11

ЗА ЙОГО СТАНОМ ТА НАЯВНОСТІ ТАКИХ ЗОВНІШНІХ УМОВВизначення можливості евакуації пораненого

pptx
Пов’язані теми
Захист України, Презентації
Додано
20 березня 2023
Переглядів
1969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку