Пезентація на тему " Корисні копалини "

Про матеріал
Презентація для 3 класу на тему " Корисні копалини " . Мете ознайомити учнів із основними корисними копалинами . В презентації вказані типи корисних копалин : Горючі ( паливні ) , рудні , будівельні , також , до кожного типу наведено визначення , приклади та малюнки з підписами . Карта видобутку корисних копалин в Україні ! Презентація складається із 14 слайдів .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке корисні копалини ? Природознавство , 3 клас

Номер слайду 2

Мета Ознайомити учнів із найважливішими корисними копалинами , економним і раціональним їх використанням

Номер слайду 3

Корисні копалини України

Номер слайду 4

Запам’ятай !Всі корисні копалини , що видобувають люди називаються корисними копалинами ! Також корисні копалини поділяються на 3 види : тверді , рідкі та газоподібні . ТОму й видобувають їх по-різному : у відкритих кар’єрах , підземних шахтах , у надрах Землі на бурових установках .

Номер слайду 5

Види корисних копалин Горючі ( паливні ) Рудні Будівельні

Номер слайду 6

Рудні ( паливні ) Рудні корисні копалин - гірські породи магматичного або метаморфічного походження , з яких виплавляють метали . Наприклад : мідна руда з якої добувають мідь , алюмінієва руда з якої виплавляють алюміній , залізна руда використовується у металургійній промисловості для виплавлення чавуну і сталі і т. д.

Номер слайду 7

Рудні корисні копалини Залізна руда Марганцева руда Мідна руда

Номер слайду 8

Горючі ( паливні ) Горючі ( паливні ) корисні копалини - природні органічні сполуки , що мають здатність горіти . Наприклад : нафта , природній газ , кам’яне вугілля , торф і ще дуже багато .

Номер слайду 9

Горючі ( паливні корисні копалини ) Нафта , газ , вугілля та інші горючі копалини дуже ціні , тому що з кожним роком населення Землі росте , а запаси корисних копалин навпаки зменшуються , тому нам потрібно раціонально їх використовувати !

Номер слайду 10

Будівельні корисні копалини Будівельні корисні копалини - нерудна металургійна сировина , що використовується для виробництва будівельних та ін . матеріалів . Наприклад : вапняк , гравій , галька , граніт і т. д.

Номер слайду 11

Будівельні корисні копалини

Номер слайду 12

Гра “ ПРАВДА чи БРЕХНЯ “ Кам’яне вугілля це рідка корисна копалина ? Природній газ це газоподібна корисна копалина ? Нафта це горюча корисна копалина ? Пісок це рудна корисна копалина ? Глина це будівельна корисна копалина ? Граніт це горюча корисна копалина ?

Номер слайду 13

Поміркуйте ? Чому нафту називають “ чорним або рідким золотом ! “

Номер слайду 14

Дякую за увагу !

pptx
Додано
10 грудня 2022
Переглядів
624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку