Підсумкова робота.Вступ.Міфи на всі часи

Про матеріал
Підсумкова робота за групами результатів. Оцінювання – визначення і вираження у балах (оцінка, кількісне оцінювання) чи оцінних судженнях учителя (якісне, вербальне оцінювання) рівня засвоєння знань, сформованості умінь школяра відповідно до програмних результатів навчання.
Перегляд файлу

Підсумкове оцінювання

6 клас Вступ. Міфи на всі часи.

1.УВ(гр1)

              Аудіювання.  «Лернейська гідра» Прослухайте текст і виконайте тестові завдання ( 6 балів)

Після першого подвигу Еврісфей послав Геракла вбити лернейську гідру. Це була потвора з тілом змії і дев'ятьма головами дракона. Як і немейський лев, гідра була породжена Тіфоном і Єхидною. Жила гідра в болоті міста Лерни і, виповзаючи з свого лігвища, нищила цілі стада і спустошувала всі околиці. Боротьба з дев'ятиголовою гідрою була небезпечна, тому що одна з голів її була безсмертна. Вирушив у дорогу до Лерни Геракл з сином Іфікла Іолаєм. Прибувши до болота біля міста Лерни, Геракл залишив Іолая з колісницею в ближчому гаї, а сам пішов шукати гідру. Він знайшов її в оточеній болотом печері. Розпікши до червоного жару свої стріли, почав Геракл пускати їх одну за одною в гідру. Розлютували гідру стріли Геракла. Вона виповзла, звиваючись покритим блискучою лускою тілом, з пітьми печери, грізно піднялася на своєму величезному хвості і хотіла вже кинутись на героя, але наступив їй син Зевса ногою на тулуб і притис до землі. Своїм хвостом гідра обвилась навколо ніг Геракла і силкувалася звалити його. Як непохитна скеля, стояв герой і помахами своєї важкої палиці одну за одною збивав голови гідри. Мов вихор, свистіла в повітрі палиця; злітали голови гідри, але гідра все-таки була жива. Тут Геракл помітив, що в гідри на місці кожної збитої голови виростають дві нові. Прийшла й допомога гідрі. З болота виповз потворний рак і впився своїми клішнями в ногу Геракла. Тоді герой покликав на допомогу свого друга Іолая. Іолай убив потворного рака, запалив частину ближчого гаю і горілими стовбурами дерев припікав гідрі шиї, з яких Геракл збивав своєю палицею голови. Нові голови перестали виростати в гідри. Дедалі слабше опиралася вона синові Зевса.

Нарешті й безсмертна голова злетіла в гідри. Потворна гідра була переможена і впала мертвою на землю. Глибоко закопав її безсмертну голову переможець Геракл і навалив на неї величезну скелю, щоб не могла вона знову вийти на світ. Потім великий герой розтяв тіло гідри і занурив в її отруйну жовч свої стріли. З того часу рани від стріл Геракла стали невигойними. З великим тріумфом повернувся Геракл у Тірінф. Але там чекало його вже нове доручення Еврісфея.

Тест.

1.Який подвиг став другим: 

А)скотний двор царя Авгія

Б )Немейський лев

 В) Лернейська гідра

 

2.Скільки голів було у лернейської гідри

А) 12

Б) 9

В) 4

 

3.Хто вирушив разом із Гераклом вбивати Лернейську гідру?

А) Іолай

Б) Аїд

В) Прометей

 

4. Хто прийшов на допомогу гідрі?

А) Циклоп

Б) бог Зевс

В) потворний рак

 

5.Геракл умочив свої стріли у кров вбитої гідри, щоб вони стали... 

А)отруйними

Б) чарівними

 В)непереможними

 

6.Хто придумував нові  доручення для Геракла

А )Еврісфея

Б) Гера

В) Прометей

 

2. ДМ (гр4)

Виконай завдання.

  1. Віднови послідовність подій у міфі « Дедал і Ікар».  (4б)
  1. Там він невдовзі помер і був шанобливо похований в рідній землі. Людям лишилися його прекрасні споруди і статуї, в Афінах від нього пішов рід митців Дедалідів, а слава його не згасла і досі.

 

2.Він одружив Дедала з гарною крітянкою, і та народила афінянинові сина Ікара. Та митець тяжко сумував за батьківщиною і почувався на Кріті рабом.

 

3.Колись, за сивої давнини, в Афінах жив великий митець, різьбяр і будівничий Дедал, нащадок царського роду.

 

4. -  Батьку, батьку, я гину! – відчайдушно крикнув Ікар і зник серед зелених морських хвиль.

 

2.Виконайте тести

1 Що таке міф?

А. жанр усної народної творчості, в якому вигадані події сприймаються як реальні

Б. вид усної народної творчості, розповідь про богів, духів, героїв, надприродні сили, що брали участь у створенні світу

В. невеликий за обсягом прозовий твір, у якому зображувалась одна подія з життя одного або двох сформованих персонажів

 

2. Якої тематичної групи не існує серед міфів?

А. міфи про явища природи

Б. міфи про подвиги героїв

В. міфи про кохання

 

3. За уявленнями давніх греків боги жили на...

А. на землі

Б. підземному царстві Тартар В. горі Олімп

 

4.Скільки подвигів здійснив Геракл?

a) 8;

б) 14; в) 12. (0,5 б)

 

docx
Додано
1 жовтня
Переглядів
1241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку