Підсумкова робота з тем "Базові поняття", "Фізичне здоров'я"

Про матеріал
Підсумкова робота складена за підручником Т. Вронцової, В. Пономаренко та групою авторів. Робота містить завдання, які дозволяють установити результати навчання за двома групами результатів, визначеними Державним стандартом базової середньої освіти та можна використати, як контрольну чи діагностувальну роботу.
Перегляд файлу

6 клас. Підсумкова робота з тем «Базові поняття. Фізичне здоров’я»

ГР-1

1.  Ситуація, яка в якій небезпека загрожує одній людині або групі людей називають :

А) надзвичайна Б) екстремальна В) стихійна Г) природна

2.  ... - це поширення інфекційної хвороби в межах країни.

а) Епідемія     б) Пандемія    в) Ендемія

 

3. Яка кількість води приблизно необхідна для людини на день?

а) 1 літр    б) 2-2,5 літра   в) 4 літри    г) Понад 5 літрів   д) 1,5 літ

 

4. Щоб уникнути паніки під час евакуації зі школи під час пожежі потрібно... Обери правильні дії.

А) Знати план евакуації зі школи під час пожежі 

Б)  Слухати вказівки вчителя, зібрати речі. 

В) Залишитися в класі, сховатися під партою. 

Г) Не слухати вказівок учителя, бігти до виходу. 

Д) Іти до місця збору класу. 

Е)  Приготуватися до переклички на місці збору.

 

5. Напишіть, які види середовищ демонструють дані ілюстрації:

А)    

 

Б)

 

 

В)

 

 

Г)

 

6.  Складіть екстрений рюкзак. Запишіть перелік предметів і речей, які повинні Ви будете брати в разі першої необхідності.

 

7.Ситуація. Тетянка йшла неподалік парку й почула, як чоловік кличе на допомогу. Він кричав, що наступи на міну. Опиши свої дії.

 

ГР-2.

 

1. Принципи раціонального харчування:

А)помірність  Б) обов'язковість   В)різноманітність  Г)збалансованість  Д)доцільність

 

 

2. Щоб запобігти йододефіциту необхідно вживати більше ...

а) морепродуктів    б) солодощів   в) морської капусти    г) цвітної капусти

д) м'яса курки         е) мідій            є) йодованої солі

 

3. Укажіть інфекційну хворобу:

А) перелом Б) інсульт  В) грип Г) вивих 

 

4. Симптомами отруєння є :

а) біль у животі       б) нудота і блювання    в) утруднене дихання  г) пронос (іноді з кров’ю)               д) підвищена температура тіла  е) слабкість   є) запаморочення;    ж) втрата свідомості

 

 

5. Чинники, що впливають на формування харчових звичок :

а) реклама, ЗМІ                        б) матеріальні можливості людини

в) наші смакові уподобання    г) стан здоров’я людини

д) національні традиції            е) родинні традиції

є) поради друзів

ж) розуміння того, що є корисним і що є шкідливим для здоров’я

 

6. Оберіть предмети і засоби гігієни, якими не можна ділитися:

 

7. Обери ситуації коли ВІЛ не передається .

а) Бути покусаним одним комаром . 

б)  Користуватися спільними голками для ін’єкцій.

в)  Користуватися спільною ванною, душем, басейном .

г) Користуватися спільним фонтанчиком для води .    

д)  Сидіти за однією партою з ВІЛ-позитивним учнем.

е) Потискати руку ВІЛ-позитивному другу.

є) Перев’язувати ВІЛ-інфікованій людині рану без латексних рукавичок

 

8. Встанови правильну послідовність надання допомоги при харчовому отруєнні:

1 Звернутись до лікаря або викликати швидку допомогу.

2 Попередити всіх, хто вживав сумнівну страву.

3 До прибуття лікарів промити хворому шлунок.

4 Дати хворому випити води або несолодкого чаю.

а) 1-2-3-4     б) 4-1-3-2     в) 1-3-4-2     г) 3-1-1-4    д) 2-1-4-3

9. Однокласник скаржиться на головний біль, біль у животі, нудоту. Він розповів, що кілька годин їв шаурму, яку продавали у відкритому кіоску.

Як діятимете у наведеній ситуації?

 

 

docx
Додано
3 грудня
Переглядів
1
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку