Підсумковий урок з теми"Текстовий редактор"

Про матеріал

Презентація до уроку по темі "Тексти та текстовий редактор,яка може бути використана на уроках інформатики в 4-5 класах.сприяє розвитку пізнавального інтересу до предметів "Інформатика" і "Література"; творчого потенціалу та мислення учнів ;

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумковий урок з теми: «Тексти та текстовий редактор» 4 клас

Номер слайду 2

Любі діти! Будем грати, Тексти вправно виправляти, Кодувати, шифрувати Та зображення вставляти. Правила всі пригадаєм. Речення подоповняєм.

Номер слайду 3

Розминка Що таке текстовий редактор? Що таке текстовий документ? Що таке редагування тексту? Назвіть найменшу одиницю тексту. Що таке текстовий курсор? Як надрукувати велику літеру? Як змінити колір букв? Назвіть «гарячі» клавіші. Для чого потрібна клавіша Backspace ? Для чого потрібна клавіша Delete ? Для чого потрібна горизонтальна лінійка? Що таке форматування?

Номер слайду 4

Невисокий звір на зріст4 Довгі вуха, куций хвіст. На городі частий гість6 Хто капустяне листя їсть7 (Заєць) Відредагуйте тексти, що зберігаються у файлі «Загадки» так, щоб замість цифр були розділові знаки, що їм відповідають на клавішах клавіатури. Загадки

Номер слайду 5

У щуки зовсім їх немає, А білий гриб одну лиш має, Курчатко – дві4 а що з трьома7 Нехай кмітливий відгадає1 А чорний жук їх має шість… Що це таке – хто відповість7 (Ноги)

Номер слайду 6

Незнайко і вірші Виправ помилки Права дитини

Номер слайду 7

Пролісок постуккав їжачку в ввіконце: — Прокадайся, соньку, вже пригріло сонце. Завітав підсніжнник в їжучкову хатку: — Вже усі веснянну роблять фізарядку. — Зачекайте хвильку, — чути соне з ґанку, — ще одна лишилас в мами колисанка. Мамина колисанка

Номер слайду 8

РЕДАКТОР ДОКУМЕНТ Хто більше? З поданих слів створити нові

Номер слайду 9

Закодовані слова 25 19 21 17 1 23 24 3 1 18 18 33 21 7 6 1 4 24 3 1 18 18 33 Нехай усім літерам алфавіту відповідають числа — їх порядкові номери. Розгадайте, які слова загадано:

Номер слайду 10

Прикмети (на швидкість) Грім улистопаді - намалосніжну зиму.Блимають зірки -погодапогіршиться.Гуси на березіставка ховають голови впір'я - похолодає.Курихвостами махають – навітер.Побілів заєць - незабаряться й «білімухи».Теплогодня кішки на пічлізуть -вночіприморозить. Роз’єднайте всі слова, які випадково набрані разом, вставивши пропуск.

Номер слайду 11

Доповни речення… У текстовому документі «Ялинонька» доповни пропущені слова так, щоб отримати правильний текст (кожна команда по стовпчику)

Номер слайду 12

Встав зображення Вставте у документ ілюстрацію до віршів, які зберігається у файлі з іменем Осінь у папці Текстові документи на Робочому столі, та розмістіть малюнок після назви вірша.

Номер слайду 13

Дякую за увагу !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ботченко Дмитро
    Можна провести на тиждень інформатики. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 січня 2018
Переглядів
3812
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку