Подорож у світ тварин

Про матеріал
Виховання у дітей любові до домашніх тварин, почуття відповідальності за життя та здоров’я домашніх улюбленців. Розширення кругозору дітей щодо професій які можуть виконувати домашні тварини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок доброти«Подорож У світ тварин»Мета: Виховання у дітей любові до домашніх тварин , почуття відповідальності за життя та здоров’я домашніх улюбленців. Розширювати кругозір дітей що до професій які можуть виконувати домашні тварини. Навчати дітей уважності, доброзичливості.

Номер слайду 2

Діти, сьогодні ми з вами здійснимо подорож до наших 4-их друзів

Номер слайду 3

Тема: «Подорож в світ тварин»

Номер слайду 4

Тож ,вирушаїмо! Але спочатку розгадайте загадку.- А що таке загадки?Ця тварина вже від ранку Нам співає колисанку. Нявкає муркоче Бо сметанки хоче. Що це діти за воркотик?

Номер слайду 5

Це пухнастий сірий КОТИК!

Номер слайду 6

У дворі не ловить гав каже грізно- ГАВ, ГАВ , ГАВ! Пильно дім охороняє кицю Мурку захищає

Номер слайду 7

Знати, любити й охороняти природу – обов’язок кожної людини. Але любити тварин зовсім не означає, що треба ловити звірів і птахів, брати їх додому й зачиняти в клітки. Саме навпаки, вивчати тварин треба в природному середовищі. Та й взагалі дружити з тваринами краще й цікавіше, якщо вони перебувають на волі.

Номер слайду 8

Певна річ, у тих випадках, коли тварина попала в біду, людина повинна взяти її до себе в дім, надати їй допомогу, нагодувати і випустити на волю. І лише в окремих випадках тварину залишають удома або передають до природоохоронної території, де її приручають, виховують і навчають.

Номер слайду 9

Люди часто називають високорозвинених тварин своїми меншими братами. А менших братів потрібно опікати й оберігати від усіляких негод. Тим більше, що в кожній окремій місцевості з величезної кількості хребетних тварин водиться лише невелика частина. Зберегти їх для себе і майбутніх поколінь – наш священний обов’язок.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

А зараз ми дізнаємося про собак сенбернарів, які вже багато віків рятують людей в засніжених Альпійських горах. Деякі собаки врятували за своє життя 30 - 35 чоловік. Рекордсменом серед них був пес Баррі, який за 12 років рятувальної служби допоміг вижити 41 людині, які потрапили під гірські лавини.

Номер слайду 12

Тварини допомагали людям і в проведенні різних експериментів, дослідів, які мали величезне значення для біології, медицини, ветеринарії. Особливо багато працював з собаками відомий фізіолог Павлов. Всім нам відомо і про заслуги собак на кордоні, в міліції. Тисячі правопорушень розкрили собаки, сотні-тисяч порушників кордону затримали собаки, і тисячі тон наркотиків виявили собаки, рятуючи людей від наркотичної залежності. Хотілось би відмітити роль собак-поводирів, яких спеціально навчають, щоб полегшити сліпим людям життя. Кращими поводирями вважаються собаки породи лабрадор і німецькі вівчарки. До речі, вік собак - поводирів короткий. Дають знати постійне нервово - психічне напруження, яке зазнає собака, заміняючи сліпим людям очі.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Навіщо кішкам вуса ? На це питання вчені відповідають просто : вуса потрібні для дотику, а зовсім не для краси. Як правило довжина вуса становить не більше 7см., проте один кіт відзначився супер –довгими вусами . Кіт породи мейн- кун на ім’я Місії, якій проживає у Фінляндії пізнає світ за допомогою 19-сантіметрових вусів.

Номер слайду 15

А ви знаєте що за допомогою кішок можливо лікувати ? А хто з вас знає яку назву має ця допомога ?Феніл терапія являє собою терапевтичний вплив кішок . Вона сприяє зниженню артеріального тиску нормалізує роботу серця позбавляє від суглобових і головних болів. Кішки прискорюють відновлення після травм лікує внутрішні запальні захворювання. Кішка чудово вміє вгадувати хворі місця свого господаря. Спілкування з ними зміцнює імунітет. Дуже корисно і муркотіння кішки яке навіть може підвищувати цільність кісток людини .

Номер слайду 16

Бажаєте визначити скільки років вашій кішці за людськими мірками ?Якщо вашій кішці 3 роки це відповідає людському 21 року. Якщо 8 то по людські 56 Якщо 14 то 98 людських років.

Номер слайду 17

Часто трапляється так, що тварини набридають людині і тоді вони залишаються на вулиці, нікому не потрібними. Особливо багато бродячих тварин з’являється на вулицях на при кінці літа . Зібравшись до стай вони повинні самостійно добувати собі їжу. Іноді голодна тварина може бути небезпечною для людини.

Номер слайду 18

Але є люди для яких наші менші брати становляться головними в житті. Вони відкривають притулки або становляться волонтерами. Основна мета притулку- допомога тваринам, які потрапили в біду.

Номер слайду 19

Покинута або загублена тварина завжди на совісті господаря. Намагайтесь не робити помилок не кидайте свого ліпшого друга на жахливе життя .І завжди пам’ятайте що « Ми відповідальні за тих кого приручили». А найголовніше, щоб ви запам’ятали, що тварини – це друзі наші менші, тому нам треба їх любити та піклуватися про них.

Номер слайду 20

Підсумувавши прослухане, можна зауважити, що кожна людина повинна жити в гармонії з живою природою, тобто з тваринами, захищати їх і охороняти. Приручивши тварин, ми отримали “менших братів” за яких, за словами Антуана де Сент - Екзюпері повинні бути у відповіді перш за все перед своєю совістю, і звичайно, перед природою. Тому піклування про тварин повинно бути обов’язком кожного. Ви повинні виховувати в собі любов і повагу до “братів менших”, вміти розуміти їх без слів і завжди своєчасно прийти на допомогу.

Номер слайду 21

Всіх їх жалійте, люди, не вбивайте,Небо без птахів – не небо!Море без риб - не море,А земля без звірів – не земля. 

Номер слайду 22

Любімо світ, в якому ми живем,Це поля, це ліси, озера, ріки. Бо ми, як сонце, зійдем і зайдем,А їм ще зоставатися і жити. 

Номер слайду 23

Допоки житимем, рятуймо все. Від знищення, розрухи, бруду. Хай наша справа радість принесеІ впевненість, що ми на світі - люди!

pptx
Додано
5 квітня
Переглядів
59
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку