Подорож замками України ( за твором Зірки Мензатюк " Таємниця козацької шаблі")

Про матеріал
Ця презентація створена до уроку української літератури 5 класу при вивченні твору Зірки Мензатюк "Таємниця козацької шаблі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зірка Мензатюк. Таємниця козацької шаблі

Номер слайду 2

Книга з таємницями, пригодами та привидами. Географічний маршрут подорожі сім’ї Руснаків. Герої повісті шукали втрачену шаблю-реліквію, цінну річ для патріотів України.

Номер слайду 3

Дубенський замок

Номер слайду 4

Найстаріший замок України( М. Дубно на РІВНЕНЩИНІ)Надзвичайне старовинне місце донині овіяне легендами і аурою середньовіччя. В’їзна брама і масивні оборонні мури з бастіонами та ровами мають неперевершину красу . Фортеця має добру енергетику, бо тут ніколи не було пролито людської крові, вона мирно переходила у спадок. Замок князів Острозьких споруджено у 1492 році

Номер слайду 5

тараканівський форт на річці Іква с. Тараканів Рівненщина

Номер слайду 6

Тараканівський форт. Найзагадковіше і містичне місце в Україні. Дубенський форт, що відомий під назвою Тараканівський форт, споруджено 1890 року. Має форму ромба. Ззовні оточений глибоким ровом із земляними валами, укріпленими потужними стінами. Має чотири підземні ходи. Охороняє споруду борщовик – отруйна рослина, від якої можна отримати опіки, що важко загоюються і дуже болять.

Номер слайду 7

Козацькі могилис пляшево на рівненщині

Номер слайду 8

Козацькі могили. Саме в Берестечку по-справжньому відчуваєш козацький дух 1651 року. Козаки, селяни зійшлися у смертельному бою з поневолювачами рідної землі – польською шляхтою ( національно-визвольна боротьба під проводом Богдана Хмельницького). Національний історично-меморіальний заповідник ”Поле Берестецької битви”, заснований 1966 року.

Номер слайду 9

Підгорецький замокс. Підгірці на львівщині

Номер слайду 10

Підгорецький замок. Найкращий замок з бастіонними укріпленнями в Європі. Збудований у 1635-1640 рр.( оборонне укріплення, що належало родині Підгорецьких з 1530р)Замок є місцем паранормальної активності. Найкоштовніша перлина “історико-архітектурної колекції” Західної Європи. Має форму квадрата ( кожна сторона близько 100м).

Номер слайду 11

Олеський замоксмт. олесько на львівщині

Номер слайду 12

Олеський замок. Найстаріший в Україні. Стоїть на 50-метровій горі, через яку проходив Чорний шлях. Уперше згаданий в історичних джерелах 1327 р. Резеденція магнатських родів. В ньому народився майбутній король Польщі Ян ІІІ Собеський.

Номер слайду 13

Камянець-подільська фортецяна Хмельниччині

Номер слайду 14

Кам’янець-Подільська фортеця. Фортеця “побудована рукою Бога”. Належить до “Семи чудес світу”. Острів, оточений каньйоном, по якому протікає річка. Смотрич, яка своєю течією утворює петлю – обтікає навколо острова і не впадає в річку. Вперше згаданий у 1374 р.

Номер слайду 15

Хотинська фортецям. Хотин на чернівеччині

Номер слайду 16

Хотинська фортеця“Квітка на камені”. Наймальовничніша і найвеличніша середньовічна фортеця. Одна із семи чудес світу. Споруджено на кам’янистому мисі правого берега Дністра. Свідок численних війн та баталій. Хотин був центром розвитку ремесел та торгівлі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваль Тетяна Андріївна
    Дякую. Використала сину на урок. Все чітко, лаконічно.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
6175
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку