Попередження травматизму під час весняних канікул в умовах війни

Про матеріал

Було охоплено такі теми:

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Попередження усіх видів дитячого травматизмувесн під часв умоваяних канікулх воєнного стану

Номер слайду 2

Безпека на дорозі

Номер слайду 3

Постıйно дотримуйся правил дорожнього руху!Нıколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тıльки у вıдведених мıсцях. Не влаштовуй ıгри на проїжджıй частинı вулицı. Потурбуйся, щоб в умовах поганої видимостı, ваш одяг/взуття/аксесуари були оснащеннı свıтловıдбивачами.

Номер слайду 4

Катаючись на роликах, скейтах та велосипедах, пам’ятайте про правила їхнього використання. Заборонено на них кататися по проїзджıй частинı!Велосипедом їздıть по правıй сторонı дороги ближче до узбıччя – ви учасник дорожнього руху!

Номер слайду 5

ПОВЕДІНКАНА ВУЛИЦІ

Номер слайду 6

В умовах воєнного стану, якщо вас відпустили батьки погуляти не далеко біля дому, то не затримуйтеся до темряви на вулиці!Повертайтеся додому завчасно, щоб не накликати нещасний випадок та не потрапити до криміногенних небезпек. Пıд час прогулянок. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ гуляти за межами села та далеко вıдходити вıд своїх домıвок.

Номер слайду 7

Не чıпай безпритульних/чужих/диких тварин. Спıлкування з ними може призводити до нещасних випадкıв. Не розмовляй ıз незнайомцями тане сıдай до них у машину. Коли йдете на прогулянку, кажıть батькам ıз ким ви йдете, де будете, коли прийдете додому. Берıть ıз собою заряджений телефон та не користуйтесь ним не за призначенням. Забороняється ходити у навушникахза межами будинку, бıля дороги, пıд час переходу вулицı/дороги. Слухати гучно музику зараз такожнедоречно.

Номер слайду 8

Онлайн безпека

Номер слайду 9

Контролюйте своє життя “онлайн”!!!Не виставляйте на своїх сторıнках незрозумıлı фото, якı б привертали зайву негативну увагу;додавайте “у друзı” лише перевıрених людей, яких ви точно знаєте в реальному життı

Номер слайду 10

Номер слайду 11

В умовах воєнного стану НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ вонлайн-середовищі:хизування гарними умовами життя, новими речами;фотографувати стратегıчнı/цивıльнı об’єкти таопублıковувати їх у мережı; фотографувати та знıмати на вıдео рухвıйськової технıки, вıйськових ı опублıковуватиїх у мережı;розповıдати по телефону в месенджерах “де прилетıло”, “куди прилетıло”, розмıщення та локацıї вıйськових;вıдмıчати геолокацıю мıсця свого знаходженнята вıдмıчати ıнших людей;публıкувати без дозволу фото друзıв чи знайомих.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Інформаційна гігієнав умовах воєнного стану

Номер слайду 14

1. Перевıряйте джерела. Не вıрте новинам з першої лıпшої стрıчки чи репосту. Вıдправляйте сенсацıйнı новини у «карантин» на деякий час. Зберıгайте спокıй, панıка ще нıкому не допомагала. Не потрıбно читати одну й ту саму новину рıзними словами. Не вступайте у полıтичнı дискусıї у коментарях з незнайомими людьми. Соцмережı заповненı тролями та ботами, конструктиву з ними не вийде. Вıдрıзняйте думку експертıв вıд думок звичайних людей,любителıв теорıй змови, емоцıйних та манıпуляцıйних висловлювань. Не поширюйте сумнıвнı пости, не репостıть неперевıренуıнформацıю з приводу воєнного стану або ситуацıї в країнı. Якщо ви створюєте контент – не пишıть непıдтвердженı факти про вıйну. Навıть якщо дуже хочеться подıлитись«сенсацıєю». Вıйна йде не лише на фронтı, а й у цифровому середовищı. Будьте пильнı! Не вıрте тому, що побачили чи прочитали вперше!

Номер слайду 15

ЗНАЙ, що булıнг та кıбербулıнг — це насилля, яке карається Законом України!Фıшинг. Тролıнг. Мобıнг. Хейзıнг. Секстинг

Номер слайду 16

Пожежна безпека

Номер слайду 17

Не грайся з вогнем у примıщеннı та на природı. Обережно поводься ıзлегкозаймистими предметами/речовинами. Будь обережний з газом та газовою плитою!( без дозволу батькıв та конкретних навичок роботи ıз газовою плитою— не коритуватися!!!НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я!!!)

Номер слайду 18

Будь обережним пıд час користування обıгрıвачами. Не залишай їх без нагляду, тримай подалı вıд меблıв (1м), не використовуй не справнı та не суши на них речı!Без дозволу батькıв не користуйтесь котлом та пıччю в будинку. Не сушıть на них речı та не розмıщуйте бıля них легкозаймистı речовини/ матерıали.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Presentation Design. Бережіть довкілля!

Номер слайду 24

Presentation Design1. Не викидайте сміття де інде. Прибирайте свої ділянки та не лінуйтесь зайвий раз нахилитися підняти сміття, повз якого ви проходите. Викидайте сміття тільки успеціально відведенні смітники. За можливості, сортуйтесміття. Висаджуйте молоді дерева.

Номер слайду 25

Пıд час планування часу на канıкулах, враховуйте дıю комендантської години!Дотримуйтесь правил свıтломаскування!Пам’ятайте, що за порушення правил поведıнки пıд час комендантської години, ви можете бути притягнутı до штрафних покарань.

Номер слайду 26

Електробезпека-

Номер слайду 27

Будь обережний з електроприладами. Не торкайся оголених проводıв, не користуйся пошкодженими розетками та не експлуатуй несправнı електроприлади. Виходячи з дому, перевıряй, щоб усı електропобутовı прилади були вıдключенı.

Номер слайду 28

Особливо будь обережним, коли вимикають свıтло! Не залишай без нагляду увıмкненı електроприлади!!!Коли раптом зникло свıтло — повıдом батькıв та проконтролюй, щоб уся електрика будинку була переведена у безпечний режим (вимкнути з розетки). Пıсля вıдновлення електропостачання не вмикай одразу усı прилади в мережу — це може призвести до перенавантаження мережı, пожежı, замикання.

Номер слайду 29

Поведінка під час відсутності світла в оселіПıд час вıдсутностı електроенергıї тривалий промıжок часу, вмıй правильно користуватися лıхтарем та свıчкою. Пам’ятай, що свıчка — це джерело вıдкритого вогню в будинку ı необережне поводження ıз нею може спричинити пожежу, гарячий вıск при контактı ıз шкıрою ıнколи може викликати опıк. Встановлюйте свıчки на спецıальних пıдсвıчниках , на твердıй ı не хиткıй поверхнı, подалı вıд штор, паперу, килимıв, одягу, волосся та ıнших легкозаймистих матерıалıв та речовин.

Номер слайду 30

В умовах воєнного стану ıз 24.02 2022 р.по всıй територıї України, використання пıротехнıчних засобıв заборонено (феєрферки, петарди, хлопавки)

Номер слайду 31

Не забувай про безпеку життя, коли опиняєшся в автономнıй ситуацıї(сам(-а) вдома). Пам’ятай, що злочинцем може бути не тıльки чоловıк, а й жıнка, дıвчина, пıдлıток, ровесник твıй ı навıть людина похилого вıку. Нıкому не розповıдай про те, що ı де вдома лежить; не розповıдай про майбутнı плани та поїздки; не вихваляйся та не хизуйся майном, дорогими речами, грошами; нıкому не повıдомляй мıсця зберıгання своїх цıнних документıв чи ключıв вıд будинку.

Номер слайду 32

Безпека біля водойм весною

Номер слайду 33

Дотримуйся правил безпеки бıля водойм весною. Обережно ходıть бıля берегıв - вони ще дуже мокрı, обвалюються. Не поспıшайте ще заходити у воду та розпочинати купання у водоймах. Дıя холодної води на органıзм тобı вже вıдома (а вода — дуже холодна!)Вода помилок не пробачає! БЕЗ ДОРОСЛИХ ДО ВОДОЙМ НЕХОДИТИ!!! Саме дорослı зможуть надати вам допомогу якщо щось непередбачуване трапиться

Номер слайду 34

Правила безпечної поведıнки у випадку проведення бойових дıй

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Якщо обстрıл застав у ТЗ: Зупинити ТЗВийти з ТЗ та вıдбıгти вıд нього (вıд будıвель та споруд)Ляжте на живıт на землю (канаву, вимоїнуıз заглибленням) та обхопıть голову руками, вıдривши рот. Спробуйте озирнутися ı знайти надıйнеукриття та прямувати до нього мıж пострıлами

Номер слайду 40

Якщо обстрıл застав навулицı: Ляжте на землю обличчям униз, обхопивши голову руками Спробуйте знайти поряд укриття та прямуйте до нього мıж пострıлами Орıєнтуйтесь на звук звıдки пострıлпролунав або де розıрвався снаряд - це допоможе зорıєнтуватися, швидше дıстатися до укриття та вберегти життя

Номер слайду 41

{2 D5 ABB26-0587-4 C30-8999-92 F81 FD0307 C}УКРИТТЯНЕ укриття. Спецıальне бомбосховищепıд’їзди житлових багатоповерхових будинкıв. Будь-яка канава, водостıк, яма, заглибина, ями-воронки. Багатоповерховı будинки, квартири. Заглиблений пıдвал, погрıб, овочесховище, силосна яма. Транспортнı засоби (ТЗ)Каналıзацıйнı люки, пıдземний перехıд, метро, оглядовı ями вıдкритого типу на СТОСтıни сучасних будıвель, склянı вıтрини, фасади будинкıв, балкони

Номер слайду 42

Якщо вибух стався: Переконайтесь у вıдсутностı/наявностı пошкоджень. Заспокойтесь ı огляньте все навколо Якщо є можливıсть - залиште мıсце подıї ı перейдıть у бıльш безпечне сховище. Якщо ви пıд завалом – перıодично подавайте звуковı сигнали. При можливостı подзвонıть близьким/рıдним та зателефонуйте на № 101

Номер слайду 43

Дії при виявленні вибухонебезпечних предметів

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Особиста гігієна

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Пам’ятайте, ваше здоров’я - Зру найцінніше, що може бути!йнувати його можна дуже легко, а от відновити…

Номер слайду 55

Опишіть свої враження після заняття. Було пізнавально та корисно. Я ас у цій справі, поновлюю знання. Треба бути уважнішим до оточення

Номер слайду 56

ДЯКУЮ ЗАУВАГУ!

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку