Презентація "Безпека життєдіяльності під час весняних канікул"

Про матеріал

Презентація "Безпека життєдіяльності під час весняних канікул" містить матеріал який буде корисним для класного керівника при проведенні єдиної виховної години перед канікулами.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека життєдіяльності під час весняних канікул. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 2

Запобігання ризикам, пов’язаними з вибухонебезпечними чи підозрілими предметами. У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО!Наближатисядо предмета;Пересувати його або брати в руки;Розряджати, кидати, ударяти по ньому;Розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет;Приносити предмет додому, у табір, у школу. При знаходженні вибухонебезпечного пристрою: Негайно (з безпечного місця) повідомте чергові служби (тел. 101,102);Не підходьте до предмета, не торкайтеся і не пересувайте його, не допускайте до знахідки інших людей;Припиніть усі види робіт у районі виявлення вибухонебезпечного предмета;Не користуйтеся засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);Дочекайтеся прибуття фахівців, укажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення. ПАМ’ЯТАЙТЕ! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 3

Порядок дій у разі оголошення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації у тому числі сигналу «Повітряна тривога»Ввімкнути телевізор чи радіоприймач aбo уточнити інформацію за допомогою доступних Інтернет-ресурсів i ознайомитися з інформацією про характер тривоги;За можливості попередити сусідів i одиноких людей, що мешкають поруч;Швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів i води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття;У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком;Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор – за несучі стіни, або у ванну кімнату (але закрийте рушником дзеркало). ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 4

Дотримання правил пожежної безпеки. ПАМ’ЯТАЙТЕ!Основними причинами пожеж у житлових будинках являються:1. Необережне поводження з вогнем;2. Несправності та неправильна експлуатація приладів опалення;3. Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропо-бутових приладів. Щоб запобігти виникнення пожежі у власному помешканні необхідно дотримуватись певних правил пожежної безпеки. Слідкуйте за станом та справністю електромережі;У разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;Не бавтесь сірниками, запальничками та іншими небезпечними побутовими предметами;Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;Подбайте про захист помешкання при користуванні пічним та газовим опаленням. Дотримуйтесь норм встановлення та правила користування;Не використовуйте неякісні, саморобні та несертифіковані побутові електроприлади;Контролюйте справність електроприладів, які використовуєте. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 5

Дотримання правил дорожнього руху10 основних правил дорожнього руху1. Ходити потрібно по тротуарах, тільки з правого боку.2. Переходити вулицю необхідно тільки по пішохідному (або підземному) переходу.3. Переходити вулицю можна тільки на зелене світло світлофора.4. Червоний і жовтий сигнали світлофора означають, що йти заборонено.5. Якщо збираєшся переходити дорогу, подивися, чи немає поруч машин.6. При переході дороги спочатку дивимося наліво, доходимо до середини і дивимося направо, тільки тоді продовжуємо шлях.7. При переході через дорогу треба міцно тримати маму (або будь-якого іншого дорослого) за руку.8. Не можна перебігати дорогу, особливо якщо поблизу автомобіль.9. Не можна обходити стоячий автобус – це небезпечно. Треба почекати, поки автобус від’їде від зупинки.10. За містом потрібно йти по узбіччю, назустріч їдучим машинам (тобто по лівій стороні дороги). ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 6

Профілактики шлунково - кишкових захворювань Для попередження кишкових інфекцій, які ще влучно називають хворобами «брудних рук», необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил: Насамперед мити руки перед вживанням їжі, після туалету та приходу з вулиці. Вживати у їжу тільки ретельно миті овочі, фрукти, ягоди. Не купувати у випадкових осіб на стихійних ринках, в антисанітарних умовах, молочні та м'ясні продукти. Не купувати «з рук» кондитерські кремові вироби, які без належної термічної обробки та умов виготовлення можуть стати середовищем для життєдіяльності і накопичення хвороботворних мікроорганізмів. М'ясні продукти необхідно варити, смажити до повної готовності, бо достатня термічна обробка знищує збудників небезпечних хвороб. Дбати про чистоту квартир, під'їздів, подвір'я. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 7

Дотримання правил гігієни у період поширення епідемічних захворювань. Правила проведінки під час епідемічних захворювань Обмежте соціальні контакти. За можливості, залишайтеся вдома і не виїжджайте в місто. Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд. Користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80%. Уникайте дотиків до свого обличчя. Не торкайтеся брудними руками своїх очей, носа та рота. Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. З тими, хто має симптоми застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 метра. Термічно обробляйте продукти. Провітрюйте та зволожуйте приміщення, у якому перебуваєте. Захворів – сиди вдома. Це перше правило, яким має керуватися кожен, хто відчув симптоми захворювання. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 8

Правила поводження у громадських місцях із незнайомими людьми та підозрілими предметами. Правилами поведінки з незнайомими людьми. Не розмовляйте з незнайомими для вас людьми, якщо вони здаються вам підозрілими;Не підходьте близько до автомобіля, який біля вас зупиняється;Не залишайтеся наодинці з тим, кого ви не знаєте (навіть якщо ця людина здається вам доброю);Не сідайте до автомобілів з незнайомими людьми;Не беріть нічого у незнайомців із рук;Не йдіть з незнайомцями нікуди, навіть якщо вони вам обіцяють щось показати або подарувати;Не розказуйте незнайомцям жодної приватної інформації про себе чи батьків;Не заводьте суперечки з незнайомими людьми;Не провокуйте незнайомців до спорів, сварок, агресії;При появі озброєних людей негайно прямуйте до безпечного місця. Правила поведінки з підозрілими предметами 1. Ні в якому випадку не наближатися та не торкатися цього предмету.2. Відійти на безпечну відстань.3. Не намагатися перемістити, не розбирати, не пробувати його зачепити палицею або будь-яким іншим предметом.4. Не брати до рук, намагатися кинути його, не вдаряти по ньому чимось, не намагатися вкинути до багаття, не кидати у водойму.5. Не приносити його на подвір’я школи, додому, на секцію або будь-куди.6. Одразу повідомити про знахідку у ДСНС (за номером 101).7. Повідомити дорослих.8. Дочекатися приїзду ДСНС на значній відстані та діяти за їх інструкціями. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 9

Правила поводження при користуванні громадським транспортом. Заходячи в міський транспорт, не розштовхуй усіх ліктями, пропускай жінок, людей похилого віку й дівчаток (якщо ти хлоп­чик) уперед, допоможи їм піднятися в салон. Не зупиняйся біля входу (якщо ти не виходиш на наступній зу­пинці), а пройди в середину салону. Вихована людина поступається місцем людям похилого віку, малятам, жінкам з важкими сумками. У громадському транспорті не струшують сніг або краплі дощу з одягу, не їдять, не входять з морозивом у руках і, звичайно, не палять. У салоні не зачісуються, не чистять нігтів, не колупають у носі, зубах, вухах... Не розглядай в упор пасажирів, не спирайся на них усім тілом. Входячи в транспорт, потрібно знімати рюкзаки й сумки-ранці, щоб не зачепити (іноді навіть забруднити) людей. Якщо тобі важко тримати торт або квіти, коли ти їдеш стоячи, можна чемно попросити того, хто сидить, потримати їх. Перебуваючи в салоні, не слід голосно сміятися й розмовляти, обговорювати свої проблеми, сперечатися привселюдно з друзями. Тим не дозволено ображати людей, які зробили вам заува­ження. Не бруднити ногами одяг оточуючих і сидіння. Не займай місця для пасажирів багажем або пакетами, велико­габаритні речі краще перевозити не в години пік. А громіздкі гострі предмети (наприклад, лижі) перевозять добре впакованими. Господарям тварин: кішок, птахів, дрібних гризунів — бажа­но перевозити своїх улюбленців у спеціальних клітках, собак — обов’язково в наморднику. До виходу слід готуватися заздалегідь (особливо якщо багато пасажирів). Запитуй у тих, хто стоїть попереду: «Ви виходите на наступній зупинці?» Не відтискуй мовчки людей, прокладаючи собі шлях, а, вибачаючись, попроси дозволу пройти. Будь уважним і ввічливим. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 10

Правила безпечної поведінки на воді та біля води. Діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;Вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;Не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях; Не можна запливати за обмежувальні знаки; Слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;Якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;Не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;Не треба купатися довго, краще купатися кiлька разів по 20-30 хв.;Не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;Не подавайте без потреби сигналів про допомогу;Не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги;Купатися рекомендовано вранці i ввечері;Не слід купатися наодинці;Не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;Не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома. Не забувайте, що вода несе й небезпеку! Шторм, повінь, сильна злива можуть завдати шкоди не тiльки навколишньому середовищу, але й людині!Безпечне перебування біля річок та водоймищ. ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 11

Бережіть себе та своїх близьких!ПРАВИЛЬНІ ДІЇ – ЗАПОРУКА БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 12

https://vompkil.od.gov.ua/pam-yatka-dlya-ditej-pro-pravyla-povodzhennya-v-razi-vyyavlennya-pidozrilyh-vybuhoneezpechnyh-predmetiv/https://obcity.gov.ua/2023/01/31/zakhodi-bezpeki-ta-pravila-povedinki-u-vipadku-viyavlennya-vibukhonebezpechnikh-predmetiv/https://byshiv-rada.gov.ua/algoritm-dij-pid-chas-signalu-povitryana-trivoga-11-38-50-06-01-2023/https://obcity.gov.ua/2022/08/31/pamyatka-shhodo-dotrimannya-pravil-pozhezhnoi-bezpeki-v-pobuti/https://dp.dsns.gov.ua/abetka-bezpeki/pozhezhna-bezpeka/pozhezhna-nebezpeka-u-pobutihttps://ivankiv-gromada.gov.ua/ua/news/23https://school-110.com/%D1%94%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B9-https://www.school46.lviv.ua/%D0%BE%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0-https://www.bsmu.edu.ua/blog/profilaktyka-gostryh-kyshkovyh-infekczij-ta-harchovyh-otruyen/https://sosnitska.crl.net.ua/korysno-znaty/standartni-pravyla-osobystoyi-gigiyeny-ta-provedennya-profilaktychnyh-zahodiv-shhob-uberegtysya-vid-virusnyh-zahvoryuvan/https://dnz44.rv.ua/?p=15931https://naurok.com.ua/prezentaciya-pravila-bezpechno-povedinki-v-gromadskih-miscyah-6-klas-240188.htmlhttps://osvita.ua/school/87824/https://102.org.ua/7823/https://roz.otg.dp.gov.ua/novini-ta-podiyi/novini/osnovni-pravila-povedinki-na-vodi-bilya-vodojmishch ІНФОРМАЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Музичевська Любовь
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 березня
Переглядів
1243
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку