Популяції. Екосистеми.Чинники середовища

Про матеріал
Презентація містить необхідні терміни та формуліровки - популяції, екосистеми, чинники середовища. Розкриває суть антропогенних факторів та їх вплив на довкілля. Заповненна інформативними фото та картинками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Популяція - сукупність особин одного виду, які відтворюють собі подібних протягом великої кількості поколінь і тривалий час займають певну територію. Популяція – важлива складова живої природи. Деякі популяції існують мільйони років (гатерія). Різні види можуть мати різну кількість популяцій – кондор(одну), синиця(багато).

Номер слайду 3

ЕКОСИСТЕМИ - Це популяції багатьох видів тварин, що живуть на одній території та сама ця територія. В екосистемах існують складні цикли живих та неживих компонентів. У цих циклах на будь-які речовини обов'язково знаходиться той, хто їх використовує і створює з них інші речовини. Екосистеми можуть бути різними за розміром. Найбільша з них – вся наша планета Земля.

Номер слайду 4

Життя в екосистемах не є застиглим. Воно весь час вирує та змінюється, бо зазнає різних впливів. І те, що впливає на нього – це чинники середовища. Їх розділяють на : Абіотичні – є проявами дії неживої природи. Біотичні - є проявами дії живої природи. Антропогенні – виникають унаслідок діяльності людини.

Номер слайду 5

ЧИННИКИ СЕРЕДОВИЩА

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Але не всі живі істоти потерпають через людину. Багато з них використовують дію антропогенних факторів собі на користь. Ластівки почали будувати гнізда під дахами будинків. Тому їх кількість зростає разом з містами. Горобці теж непогано пристосувалися до життя поряд з людиною. Тропічні рибки гамбузії добре почувають себе в теплих зливних водах українських електростанцій,бо навіть у січні їм там комфортна температура.

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Читати параграф 50 Відповідати на питання стор.197 Вчити терміни з конспекту уроку.

ppt
До підручника
Біологія 7 клас (Базанова Т. І., Кузнецова М. О., Кіося Є. О., Павіченко Ю.В.)
Додано
16 березня 2019
Переглядів
10697
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку