Поради батькам "Граємо з дітьми вдома"

Про матеріал
Підбірка рухливих ігор для батьків для планування прогулянки чи відпочінку на природі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНСТРУКТОР З ФІЗКУЛЬТУРИ КРАСНОГРАДСЬКОГО ЗДО №17 ЛЕШЕВА ВАЛЕНТИНА МИКОЛАЇВНАГРАЄМО З ДІТЬМИ ВДОМА

Номер слайду 2

Літо – ідеальний час для спільного сімейного проведення часу на відкритому повітрі. Навіть якщо його ви проводите, не виїжджаючи з рідного міста, подбайте про можливість бути в ці дні активніше, ніж завжди. Тобто, більше рухатися. І забезпечте таку можливість дітям!

Номер слайду 3

«Вибивний» По центру умовно обраного поля мають розташуватися всі гравці, крім двох – вони стоятимуть з двох сторін від центральної групи. Гра полягає в тому, щоб «вибити» м’ячем гравців, які стоять посередині. Їм доводиться добряче крутитися, щоб не бути «вибитими» в перші ж хвилини! Особливо багато радості батьки принесуть дітям, якщо стануть в центрі поля і дадуть трохи себе «повибивати».

Номер слайду 4

«Пінгвін»Для цієї гри також потрібен м’яч – невеликий, середнього розміру. Кількість учасників гри значення не має, можна змагатися командами чи один на один. Суть гри в тому, щоб, тримаючи м’яча між колінами, дійти від лінії старту до лінії фінішу, не впустивши його. Обов’язково треба йти, розхитуючись, немов пінгвін. Бігти й стрибати з м’ячем між колінами заборонено, адже пінгвіни так не пересуваються. Якщо дорослі долучаться до гри, діти отримають масу задоволення, спостерігаючи батьків, що вдають пінгвінів.

Номер слайду 5

«Футбол»Якщо ж компанія суто хлоп’яча, мабуть, без жодних нагадувань з боку дорослих почнеться гра в футбол – звичайно, якщо є придатна для цього галявина.

Номер слайду 6

«Море хвилюється» Центральний гравець, дозволивши всім іншим довільно рухатися навколо себе, повільно оголошує: «Море хвилюється раз, море хвилюється два, море хвилюється три – морська фігура на місці замри!» Коли всі гравці застигли в різних позах, гравець-ведучий підходить до кожного по черзі і торкається. Це означає, що настав час показати свою «фігуру». Показувати можна тільки рухами, говорити й сміятися правила гри забороняють. Вимоги щодо сміху дотриматися найважче.  

Номер слайду 7

«Стрибки в мішках»Зважаючи на те, що мішки для сміття навряд чи можна вважати спортивним інвентарем, то будемо вважати, що й «стрибки в мішках» теж можуть належати до категорії «ігри без інвентарю». Сподіваємося, збираючись на природу, ви не забуваєте прихопити пакети для сміття із собою. Кілька збережіть для прибирання, а всі інші запропонуйте юним гравцям для змагання у стрибках. Пам’ятайте, що суть гри в тому, щоб дострибати першим до фінішу, не загубивши при цьому свій «мішок».

Номер слайду 8

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
14 квітня 2023
Переглядів
405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку