Поради для батьків " Як цікаво провести День вишиванки в умовах карантину з дитиною вдома?"

Про матеріал

День вишиванки – свято, покликане зберегти і популяризувати традиції створення української вишиванки. День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Пропоную Вам декілька порад, як провести цей день з дитиною в умовах карантину.

Перегляд файлу

А українська вишиванка — диво,

У ній народу код, його душі.

І кожному в ній зручно і красиво,

Вдягнути ж вишиванку поспіши.

І гордо йди у ній по цілім світі,

Та мовою своєю розмовляй!

Н. Г. Красоткіна

21 травня 2020 року,  українці в усьому світі відзначатимуть улюблене свято - Всесвітній день вишиванки. День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Щороку цього дня вся Україна, а також кожен куток планети, де живуть українці, перетворювались на фантастичну красу.

Сорочка-вишиванка створює особливий моральний настрій. Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Кожен колір у вишивці має своє символічне значення.

Пропоную Вам кілька порад, як цікаво провести День вишиванки в умовах карантину з дитиною вдома, розширити її знання про особливості вишитої сорочки її значущість.

  1.               Якщо у дитини, Вас та членів родини є вишиванки обов’язково одягніть, нашу національну святиню. Це  засвідчить єднання поколінь.
  2.               Розкажіть дитині, що таке вишиванка, її історію, історію святкування першого в Україні Дня вишиванки.
  3.               Покажіть картинки, відео, презентацію з вишиванками, які вони барвисті, гарні.
  4.               Прочитайте вірш про вишиванку, якщо дитина захоче можна його вивчити.
  5.               Можна виготовити паперову вишиванку, а потім запропонуйте дитині вигадати та намалювати власні узори до неї.
  6.               Цьогорічне гасло свята – "День ВИШИВАНКИ – ДЕНЬ РОДОВОДУ". Тому карантинний період важливо присвятити дослідженню власного роду – створіть разом з дитиною родинне дерево, розкажіть про членів вашої родини.
  7.               І на останок зробіть з дитиною селфі у вишиванці, а фото можна зберегти в сімейному альбомі чи відправити на онлайн флешмоб до Дня вишиванки.
docx
Додано
17 травня 2020
Переглядів
1409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку