Поради як зберегти планету

Про матеріал
Наша планета переживає велику екологічну кризу. Ми часто скаржимось на погане повітря, неякісну воду, бруд на дорогах, погіршення здоров’я, неякісні продукти, вирубку лісів, підвищення тарифів на енергію… І якщо ми будемо продовжувати лише пасивно спостерігати, то подальше погіршення стану планети неминуче. Фахівці вважають, що у нас є ще максимум 50 років, щоб запобігти необоротним екологічним змінам. Пропонуємо Вам декілька порад, дотримуватись яких дуже просто.
Перегляд файлу

image7 порад, як ти можеш врятувати життя на Земл

Сортуй см ття – пластикова пляшка розкладається б льше 100 рок в, пол етиленова пл вка – 200 рок в, алюм н єва банка – близько 500 рок в, а скло – б льше 1000 рок в. В м стах можна в днайти баки, схож на кл тку, так зван контейнери для збору вторинної сировини (поглянь з в кна, можливо, ти їх просто не пом чав). Вони призначен для розд льного збору неорган чних в дход в – пластику, скла, паперу тощо. А ось орган ку можна кидати у звичайний см ттєвий бак поруч.

Намагайся не використовувати пол етиленов пакети. Купи соб к лька

паперових, тканинних  ходи з ними до магазину.

Купуй еко-одяг з бавовни, льону, шовку тощо. Так реч не викликають алерг ї, дискомфорту та приємн

на дотик. Окр м цього, вони вироблен з натуральних тканин, що пот м розкладаються на звалищах у 10 раз в швидше, н ж синтетичн . І носити приємно,  довк лля бережеш.

Використовуй енергозбер гальн лампи. Вони дорожч , проте їх треба м няти лише раз на дек лька рок в, на в дм ну в д звичайних ламп розжарювання. До того ж, так лампи економлять до 90% електроенерг ї, а отже  витрати на її оплату.

Вирощуй к мнатн рослини. Жив рослини сприяють зб льшенню кисню та очищують пов тря у твоїй к мнат .

Здавай макулатуру. З бралося багато непотр бних журнал в чи використаних аркуш в паперу? В Україн працює достатньо пункт в збору макулатури, їх адреси легко знайти в Інтернет . Знай, що пап р можна в днести й  школи,  де регулярно приймають макулатуру  нав ть проводять змагання м ж класами – хто здасть б льше.

. Економ воду. Запаси пр сної води на Земл становлять менше 3%,  усе нше – солон океани  засолен п дземн води.

    вимикай воду, коли чистиш зуби, адже за к лька хвилин з крану вит кає к лька л тр в невикористаної тобою води, загалом не включай сильний нап р;

    приймай душ, а не ванну – так ти зекономиш вдв ч б льше води;

    щоб помити велику к льк сть брудного посуду, набери воду в умивальник або велику посудину – економ воду.

pdf
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
96
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку