Презентація "Не дивиться на вади мої, краще гляньте у душу мою"

Про матеріал
Ознайомити дітей з Державними програмами соціальної підтримки людей з особливими фізичними потребами в Україні; дати інформацію про проведення Параолімпійських ігор; формувати в учнів почуття милосердя та солідарності з дітьми з обмеженими фізичними можливостями; виховання толерантного ставлення, підтримки, співчуття до інших людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Не дивіться на вади мої – Краще гляньте у душу мою…». Презентацію підготувала вчитель біологіїКЗ «Дергачівський ліцей №3»Ільєнко Маргарита Миколаївна

Номер слайду 2

3 грудня – міжнародний день інвалідів. В Україні – 2,5млн інвалідів

Номер слайду 3

Жити на Землі - велике щастя,Якого ти не помічав.І пам’ятай, що ти – Людина,Творець краси і добрих справ.

Номер слайду 4

«Інвалідність — це не обділеність долею, це, скоріше, такий спосіб життя при обставинах, що склалися, і цей спосіб життя може бути дуже цікавим — і мені, і іншим»У Міжнародний день інвалідів традиційно говорять про необхідність інтеграції інвалідів у активне громадське життя, політичну та економічну діяльність, культурне середовище.

Номер слайду 5

Параолімпійські ігри

Номер слайду 6

Нік Вуйчич. Тепер, щойно мені чи моїм близьким захочеться поскиглити, я згадуватиму цього хлопця. Його звати Нік Вуйчич. Він мотиваційний проповідник. І він народився без рук і ніг. Зараз він мандрує, грає в гольф, займається серфінгом, плаває і читає лекції.

Номер слайду 7

Луї Брайль (1809-1852)Будучи талановитою людиною , Брайль створив систему рельєфно-точкової писемності, яка була зручною для сприйняття на дотик, дозволяла точно відображати всі особливості тієї або іншої мови, записувати цифри, хімічні і фізичні знаки, ноти.

Номер слайду 8

Стівен Хокинг Відомий своїми дослідженнями в області космології, теорії відносності, гравітації і квантової механіки, історії Всесвіту.

Номер слайду 9

Григорій Журавльов Художник все своє життя доказував, що для створення живописних шедеврів потрібні людині тільки душа і талант. Доказував це, створюючи ікони дійсно нерукотворні, - художник з народження не мав рук…

Номер слайду 10

Поезія Юрія Тітова. Ми Українці,світе!Українці!Ти серед інших нас упізнаєш.І вже падіння наше неможливе,Хоч нам тирани знов віщують крах. Спада на Всесвіт наших прагнень злива,І Україна б’ється у серцях!

pptx
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку