Поштові служби Інтернету. Електронна поштова скринька та електронне листування 7 клас інформатика

Про матеріал
Презентація 7 клас інформатика. Тема: Поштові служби Інтернету. Електронна поштова скринька та електронне листування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поштові служби Інтернету. Електронна поштова скринька та електронне листування. ТЕМАВчитель: Лаптєва Кристина Сергіївна

Номер слайду 2

Лист — письмове послання однієї людини іншій.

Номер слайду 3

Електронна пошта — це система обміну повідомленнями (листами) за допомогою комп'ютерних мереж.

Номер слайду 4

До переваг електронної пошти належать: Висока швидкість передачі повідомлень. На обмін інформацією витрачаються кілька хвилин, в той час як при використанні звичайної авіапошти на пересилку кореспонденції витрачається не менше тижня. Економічність. Одна сторінка тексту передається за частки секунди, а по телефону необхідно затратити кілька хвилин. Можливість працювати з текстом, а не зі звуком (голосом). Це дозволяє обміркувати і відредагувати відповідь під час обміну інформацією, особливо на іноземній мові, не потрібна миттєва реакція. Одночасне пересилання за декількома адресами. Дуже зручний спосіб для передачі запрошень, рекламних повідомлень тощо.

Номер слайду 5

Адреса електронної пошти складається з двох частин — умовного імені кореспондента і адреси сервера, на якій зареєстрована його поштова скринька:корреспондент@сервер. Одна частина від іншої виділяється знаком @

Номер слайду 6

У полі To: (Куди:, Кому:) позначається адреса отримувача повідомлення. У залежності від сервера або поштової клієнт-програми, що використовуються, це поле може називатися Message To: або Mail To:. Поле From: Твоя адреса E-mail. Зазвичай ця адреса автоматично записується та може бути відсутня на екрані. У полі Subject: (Тема:) позначається коротка анотоація змісту повідомлення (не більше 20–30 знаків). У полі СC: (Копія:) при необхідності записують адреси кореспондентів, яким надсилаються копії повідомлень. У полі ВСC: (Прихована копія:) вказується адреса корреспондентів, яким копії повідомлень надсилаються потайки від першого адресата. Дата та час відправки автоматично додається в заголовок повідомлення клієнт-програмою. Кожен лист E-mail містить дві основні частини: заголовок та тіло. Заголовок листа.

Номер слайду 7

Створення поштової скриньки. Для створення скриньки на поштовому сервері потрібно:1) відкрити сторінку реєстрації, увести затребувані сервером дані;2) підтвердити реєстрацію прийняттям телефонного дзвінка або СМС-повідомлення з цифровим кодом підтвердження. Номер телефону або адреса додаткової скриньки можуть знадобитись, наприклад, для двофакторної авторизації або відновлення пароля тощо.

Номер слайду 8

Домашнє завдання :підручник стр. 5-13 . Письмове завдання : стр.12 “дайте відповіді на питання” (1-4). Прикріпити

pptx
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
237
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку