Посібник: СПІВПРАЦЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ З ІНШИМИ ШКІЛЬНИМИ ПРЕДМЕТАМИ

Про матеріал

Професійно-методична підготовка вчителя інформатики останніми роками поглибились. Велика увага приділяється вимогам до підготовки учнів і студентів з інформатики. Майбутніх вчителів вчать розбиратись в питаннях, як: місце інформатики в змісті загальної освіти, співвідношення в курсі інформатики (фундаментального і технологічного компонентів); методичні системи навчання інформатики в середній школі і педагогічному вузі; зміст навчання інформатики.

Не залежно від того, яка матеріальна база школи для вивчення дітьми предмету «Інформатика», все залежить від винахідливості вчителя, його вміння знайти компромісне вирішення проблеми. Наприклад, якщо програмне ліцензійне забезпечення офісного пакету (Microsoft Office) коштує дорого, то можна встановити пакет програм «OOO4kids», що є безкоштовний та містить: текстовий, табличний, графічний редактор та редактор презентацій.

Основним завданням вчителів інформатики у навчальному закладі, звичайно ж, навчання дітей, розвивати в них необхідні навики. Варто пам'ятати, що освітянин даного фаху має постійно розвиватись, вдосконалюватись, аби своїм вихованням дати якісні та сучасні знання. Проте варто зробити наголос й на тому, що вчитель-інформатик - це своєрідна «паличка-виручалочка» для школи, постійна допомога учням та вчителям-предметникам з проектами в інших галузях.

Завдання даного посібника - продемонструвати взаємопов'язаність предмета інформатики з іншими дисциплінами у школі, можливість поєднання навичок використання інформаційних технологій у викладанні різноманітних навчальних дисциплін: природознавство, географія, математика, українська мова тощо - та у виховних цілях для класоводів та вихователів. Для вчителів пропонується освоєння не тільки MO Word, MO PowerPoint, а й знайомство з MO Publisher, який використовують для розробки брошур, візиток, бюлетенів, буклетів, оголошень, календарів тощо, а також знайомство з можливостями графічного стандартного редактора Paint.

Перегляд файлу
































































































































pdf
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
24 серпня 2018
Переглядів
764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку