Книги з 11 дисциплін, що прищеплять любов до навчання.

Таємниці Всесвіту, невидимість, Македонський у коміксах та математика всередині нас… Звучить цікавіше за шкільні предмети? Особливо для школярів!

Пропонуємо добірку книжок з одинадцяти шкільних дисциплін. Кожна з історій до нестями закохає учня та точно не дасть позіхати на наступному уроці!

Історія України: «Мальована історія незалежності України», Брати Капранови 

Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не переривалася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом та яскраві мальовані історії дозволять читачам легко розібратися у такому складному питанні як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.

Зарубіжна література: «Література! Мандрівка світом книжок», Катарина Маренгольц 

Знайомлячись із книгою, читачі опиняються на захопливій лекції, де обізнана викладачка з гумором розповідає про класичні твори та їхніх авторів, доповнюючи свою розповідь карикатурними малюнками. Ернест Гемінґвей, Габріель Гарсія Маркес, Джеймс Джойс, Джером Девід Селінджер... Виявляється, ніхто з них не був книжковою занудою, тож вони можуть стати ближчими до кожного школяра! Це справжній путівник книжковими хащами, що за допомогою змістовних схем, графіків та неймовірних фактів літературного життя допоможе зрозуміти глибину найскладніших творів. А подорож почнеться аж із 1307 року!

Українська мова: «Цікавинки укрмови», Ілько Лемко

Утомилися від нудних мовних правил та нецікавих уроків української мови? Звичайно, адже шкільні підручники, на відміну від цієї книги, не аналізують проблему освіченості та незнання українцями рідної мови. А тут це зроблено неймовірно цікаво та з гумором! Окрім того, у книзі зібрано найцікавіші факти про мову та викладено найкоротший посібник із вивчення української мови для журналістів і всіх, хто хоче її знати.

Біологія: «Риба всередині нас», Ніл Шубін

Чому ми виглядаємо так, як виглядаємо? Що спільного між людськими руками і, припустимо, крильцями метелика? І як пов'язані між собою волосся, молочні залози і складна будова нашого вуха? Ці запитання тільки здаються марними, а насправді – дозволять нам зрозуміти будову людського організму, тобто знайти причину його слабкостей і хвороб. Ніл Шубін, відомий професор анатомії та один із першовідкривачів легендарного тіктааліку (проміжна ланка між рибами та наземними тваринами), пропонує читачеві здійснити захопливу подорож до витоків еволюції і подивитися, як протягом трьох із половиною мільярдів років формувалося й удосконалювалося наше тіло.

Всесвітня історія: «Всесвітня історія. Том 1, 2, 3», Ларрі Гонік

Якщо уроки історії запам'яталися вам лише низкою заплутаних дат, імен і подій, не поспішайте ставити хрест на цій науці, адже вона може бути цікавою та захопливою. Як? Наприклад, якщо вивчати її за коміксом «Від Великого вибуху до походів Александра Македонського»! Завдяки його живим ілюстраціям та гумору, знайомство з історією може стати справжньою пригодою.

Хімія: «Внутрішня історія. Кишечник – найцікавіший орган нашого тіла», Джулія Ендерс 

Що складає 80% імунітету, відповідає за емоції і може викликати депресію? Кишківник! Багато хто соромиться говорити про кишківник уголос. Можливо, саме тому ми так мало знаємо про наймогутніший орган, який керує нашим організмом. Ця книга – ще один крок уперед на шляху до відкриття таємниць нашого тіла. Особливо з точки зору хімії!

Фізика: «Фізика майбутнього», Мічіо Кайку 

Мрієте про винайдення машини часу? Відомий фізик Мічіо Каку вас випередив! Розповідаючи про наше найближче майбутнє, вчений доступною мовою говорить про те, як влаштований Всесвіт. Із книги «Фізика майбутнього» ви дізнаєтеся, що вже у XXI столітті, можливо, будуть реалізовані силові поля, ми навчимося ставати невидимими, читатимемо думки, зв'яжемося з позаземними цивілізаціями і навіть навчимося телепортуватися та подорожувати між зорями!

Астрономія: «Найкоротша історія часу», Стівен Гокінг, Леонард Млодінов

Бестселер наукової думки прийде до вподоби вибагливим школярам! Цікаво і доступно відомий англійський фізик Стівен Хокінг розповідає про походження Всесвіту, його можливу долю та про природу простору і часу. Ця неймовірна книга не на вустах хіба що у ледачого, а її роль на шляху до вивчення астрономії неоціненна.

Математика: «Екскурсія математикою. Як через готелі, риб, камінці і пасажирів зрозуміти цю науку», Стівен Строгац 

Стівен Строгац – той самий учитель математики, про якого всі мріяли у школі. Учитель, який здатний запалити іскру інтересу і прищепити любов до свого предмета на все життя. У цій неймовірно легкій та захопливій книзі він дає всім нам другий шанс познайомитися з математикою. Тією математикою, що пронизує все у цьому світі, зокрема і нас самих!

Екологія: «Дім – нуль відходів», Беа Джонсон 

Чи уявляєте ви своє життя без смітника? Ні? А авторці вдається це практикувати: всі відходи її сім’ї зведені до однієї літрової банки на рік. Уявляєте Про досягнення, успіхи та провали на шляху до екологічного життя – у цій книзі. Вона відверто ділиться тактиками і рецептами, які впроваджує у життя своєї родини, рятуючи планету від сміттєвої екологічної кризи.

Географія: «Історія Землі. Від зіркового пилу до живої планети», Роберт Хейзен 

Книга відомого популяризатора науки, професора Роберта Хейзена, знайомить нас із принципово новим підходом до вивчення Землі, що захопить увагу читача не гірше за фантастичну подорож. Разом із автором читач здійснює мандрівку крізь мільярди років: ми побачимо виникнення Всесвіту, поспостерігаємо за рухом цілих континентів, будемо вражені злітом і падінням величезних гірських хребтів, розділимо трагедію знищення тисяч видів земного життя і побачимо повну зміну ландшафтів під впливом метеоритів і вулканічних вивержень.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter