7 чудових короткометражок, які піднімуть настрій вам та учням.

Зовсім скоро 14 лютого, День святого Валентина. А отже, саме час поговорити з учнями про почуття! А якими вони бувають? Чи любов – це зажди тільки стосунки між чоловіком та жінкою? Можливо, любов – це ще й про стосунки між батьками та дітьми, між друзями, родичами та навіть про прив'язаність до тварин? Любов – багатогранне почуття, прекрасне у будь-якому своєму прояві. Це почуття, про яке варто говорити якомога частіше, адже саме любов робить нас більш людяними, чутливими та добрими. 

Але інколи слова – просто слова. А інколи їх не вистачає. А ще є те, чого словами просто не пояснити. І тоді на допомогу приходять чудові короткометражні мультфільми, які говорять про справжні почуття!

Любов приходить першою

Чи пам'ятаєте ви своє перше кохання? Можливо, вперше воно прийшло до вас ще у дитинстві? Адже саме з дитинства ми вчимося взаємодіяти з іншими людьми, вперше дізнаємося, що всі ми різні. Цей мультфільм присвячено саме першому дитячому коханню, такому простому та щирому. Одного разу на дитячому майданчику зустрілися дівчинка та хлопчик. І дівчинка одразу зрозуміла, що ось він, саме той хлопець! Утім, хлопчина не очікував, що інколи любов може бути надто стрімкою!

Подивіться цей мультфільм разом із учнями (він підійде для школярів будь-якого віку) та запропонуйте їм подумати над тим, як розвивалися стосунки дітей. Хто проявив ініціативу, чи добре це? Чи варто чинити так само, чи може краще почекати?

Любов на балконі

Як воно, опинитися між двома закоханими? Навіть якщо сам цього зовсім не хотів, а просто сидів собі на балконі? Ох же ж це кохання, яким інколи недоречним воно буває! Саме так думав чоловік, чий балкон знаходився між балконами двох закоханих. Постійні знаки уваги, перехресний вогонь поцілунків та квіти так набридли нашому герою, що одного разу він просто вкрав подарунок, призначений дівчині. І цим мало не зруйнував майбутнє закоханих! Утім, чоловік так звик до почуттів, які так і вилися навколо нього, що дуже швидко засумував і зрозумів, що вчинив погано. Йому вдалося не тільки виправити заподіяну шкоду, а й знайти своє кохання!

Запропонуйте учням подивитися цей мультфільм та запитайте, як вони сприйняли вчинок головного героя. Чому він вчинив саме так?

Любов до волосся

Бути батьком дівчинки чудово, але чи просто це? Аж ніяк! Особливо коли перед тобою повстало складне завдання: зробити донці шикарну зачіску у важливий для неї день. А це непросто, адже дівчинка – щаслива власниця неймовірно густого та курчавого волосся, у боротьбі з яким безсилі звичайні гребінці та резиночки. До чого тут боротьба? Все просто: волосся настільки норовливе, що точне має власний розум! Утім, для люблячого батька перепон не існує: чоловік успішно впорався з завданням, використовуючи підказки з Ютуба, та зробив донці неймовірну зачіску. До чого ж дівчинка з батьком так ретельно готувалися? Відповідь на це запитання ви дізнаєтеся наприкінці мультфільму. Тримайтеся, бо розчулитеся і ви самі, і діти!

Обов'язково подивіться цю короткометражку з учнями (до речі, мультфільм ось буквально сьогодні отримав Оскар!). Запросіть їх подумати над тим, наскільки важливими є стосунки у родині.

Кошеня

Усі ми прагнемо любові. І кожен з нас її вартий! І одного дня тобі точно пощастить, навіть якщо ти – звичайне вуличне кошеня, яке волею долі опинилося у невідомих і небезпечних краях. Попереду в кошенятка, яке мріяло стати сильним, як лев, довга порож пустелею, зустріч із собакою, броненосцем та пораненим птенцем орла, якого сміливий котик врятує від неминучої загибелі. Шлях буде непростим, але наприкінці вже чекає нова домівка та люблячий хазяїн!

Цей мультфільм доречно переглянути зі школярами будь-якого віку. А потім запропонуйте їм подумати над тим, що інколи шлях до нашої мрії може бути складним, але це не означає, що ми маємо здатися! А ще ми завжди маємо залишатися людяними та допомагати іншим.  

Різдвяна лотерея

А давайте знову поринемо в атмосферу Різдва? Тим паче, що є привід – добрий мультфільм про нічного охоронця фабрики манекенів (так-так, і таке є!). Головний герой дуже добрий та любить спілкування, але вимушений працювати тоді, коли всі співробітники спокійно сплять удома. Утім, він не засмучується, а сам знаходить для себе розваги, сприймаючи манекени, які оточують його на роботі, як друзів. Згодом він помічає, що співробітникам, які працюють на фабриці вдень, не вистачає приводу порадіти. Тому він створює для них святковий настрій, використовуючи манекени. Ось манекен подає шматочок торта іменинниці, ось – поливає квіти, ось – копіює керівника, ось – вони грають у сніжки, а ось справжня ялинка з манекенів! Робітники фабрики і справді значно повеселішали, а потім вирішили взяти участь у масштабній різдвяній лотереї, кожен дав гроші на квиток. Сторож теж взяв участь, але чомусь був упевнений, що колеги і не згадають про нього, адже їхній робочий час не перетинається. Чи правий він був? Дізнайтеся самі!

Запропонуйте дітям подумати над тим, якими мають бути стосунки у колективі. А потім запропонуйте подумати над тим, чкі почуття викликають у кожного однокласники. Чи маємо ми любити всіх членів колективу? Звісно, ні. Але як ми маємо до них ставитися?

Невдаха Дженкінс та Щаслива Лу

Що буде, якщо доля зіштовхне цілковитого невдаху та дівчину, якій завжди щастить? Певно, варто приготуватися до неймовірних пригод! Разом ці двоє щасливо врятуються від загибелі на дорозі, виконають кілька трюків, вартих стрітрейсерів, та навіть політають на зонтику! 

Пощастити може будь-якої миті! І кохання може чекати на тебе вже за рогом. Запропонуйте дітям подумати над тим, як цікаво може скластися доля, та над тим, як важливо зберігати позитивний настрій!

Містер Байдужий

Ми зовсім не зобов'язані любити всіх навколо. Але ми можемо ставитися до оточуючих із повагою та розумінням, а інколи можемо і допомагати, якщо є можливість... Але герой цього мультфільму зовсім інший! Він нікого не любить, нікому не допомагає, нікого не помічає. І йому цілком нормально живеться! Аж поки одного дня біля світлофору його не схопила за руку літня жінка, яка самостійно просто б не перейшла дорогу. Саме через неквапливу бабусю наш герой трохи не загинув під колесами автівки, і це кардинально змінило його життя!

Поясніть дітям, що ніколи не піздно поюбити навколишній світ та спробувати зробити його трохи кращим. І тоді світ віддячить, подарувавши неймовірні почуття!

Ми свідомо додали до ціїє добірки не лише мультфільми про кохання, адже наші почуття – різнобарвні, а емоціїї – унікальні. І якщо вам також здається, що говорити тільки про кохання (навіть 14 лютого!) трошки банально, то поговоріть із дітьми про любов взагалі!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter