Ділимося активностями, які допоможуть завершити навчальний рік на мажорній ноті.

Кожного року, 31 травня ми з учнями… Стоп, не час для журби та сумних ностальгій! Час зібратися та запланувати, як святкувати закінчення навчання цьогоріч. 

Провести фотосесію

Для втілення цієї ідеї достатньо смартфону. Якщо проявити фантазію, можна розробити спільну тематику, яка простежуватиметься у світлинах учнів. Наприклад, «Смішні миті дистанційного навчання». І от світлини готові, що далі?  Створіть віртуальний фотоальбом чи колаж, а що було цікавіше, залучить до справи дітей. 

Для любителів соцмереж цікавим буде наступне завдання. До речі, його ж можна використовувати в ідеях, які ми пропонуємо надалі. Вигадайте унікальний хештег вашого класу, підписуйте фотографії та з легкістю знаходьте світлини однокласників у мережі. Кожен може запропонувати свій варіант, а переможця оберіть справедливим голосуванням.

Створити відео-візитку чи гімн класу

Настав той час, коли творчі таланти допоможуть згуртувати клас та видати цінний «продукт» на довгу память. Запропонуйте учням створити неформальну відео-візитку або іншу віртуальну листівку свого класу. Одна частина дітей може бути задіяна у написанні сценарію, інша – у монтажі відео. Можливо учні, які грають на музичних інструментах захочуть записати саундтрек до відео, а юні поети складуть вірш або перероблять відому пісню. А готовим відео можна поділитися з рідними та підписниками у соцмережах.

Запланувати літню зустріч

Щоб побачитися, не обов'язково чекати на початок навчального року! Запропонуйте учням і їхнім батькам запланувати місце для літньої зустрічі. Проаналізуйте найбільш популярні варіанти і поділіться добіркою з класом. Можна знайти фотографії місць майбутньої зустрічі та візуалізувати очікування. А план дій на літо допоможе вам зберігати спокій, униканти прокрастинації чи паніки. Стежте за новинами та майте декілька цікавих місць для зустрічі, щойно з'явиться можливість.

 

Онлайн-ігри для класу 

Діти люблять весело проводити час! Ізоляція – не завада, а привід розглянути інші варіанти веселощів. Ви можете знайти онлайн-ігри або квести для учнів у мережі, ідей дійсно немало. Також можете вигадати власну гру, враховуючи інтереси учнів, та провести її за допомогою онлайн-тестів від «На Урок» Знайдіть час для веселощів та ігор!

Влаштуйте годину спогадів

Пригадайте приємні події, натхненні речі, успішні проєкти, теплі посиденьки – впевнені, цей рік був багатий на цікавинки! Запропонуйте дітям відкрити скриньку їхніх приємних спогадів, адже наприкінці навчального року саме час підбивати підсумки та мріяти. Спробуйте перерахувати щонайменше 5-10 ситуацій, які були найкращими цього року. Великі чи маленькі, всі успіхи мають бути у списку!

 

Провести онлайн-посиденьки у Zoom

Формат і тематика таких зустрічей обмежується лише вашими фантазіями. Усі можуть наготувати смаколиків та обмінятися рецептами, а можна влаштувати концерт талантів, передивитися спільні цікаві відео. Розпитайте, чого дітям хотілося б у наступному навчальному році, що вам під силу вдосконалити? Підготуйтеся заздалегідь, наприклад, запропонуйте дітям завершити речення «Цього року я навчився...». Занотуйте всі відповіді та оформіть своєрідну дошку досягнень.

 

Написати листа подяки

Почніть з себе. Напишіть кожній родині учнів невеличкого листа з подякою, адже всі ми у цей непростий період намагалися робити все, що у наших силах. Навіть більше! Батьки працювали, організовували побут, намагалися бути вчителями – це складно та трудозатратно, навіть якщо результат не ідеальний. Не бійтеся бути відкритими та чуйними. Якщо припустилися помилки протягом року – майте силу визнати це, попросіть вибачення. Напишіть індивідуального листа кожному, пригадайте досягнення учня, смішний випадок чи іншу знакову ситуацію. Нехай це буде коротко, але особисто! Усі ми прагнемо уваги!

Наприкінці звернення запропонуйте дітям і їхнім батькам написати листа подяки однокласникам чи іншим учителям. Запустіть механізм добра в дію!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter