Цікаві традиції, які точно сподобаються вам та учням.

Скільки учнів у вашому класі? І всі вони дуже різні! Годі й казати: об’єднати різних людей, кожен із яких має власні цілі та вподобання, неймовірно складно. Але ми маємо створити спільноту, кожен учасник якої почуватиме себе комфортно та безпечно. І це цілком реально!

Шлях для створення теплої атмосфери у колективі – веселі традиції та спільні ритуали. Усе просто: коли ми щось робимо разом, то стаємо ближчими одне до одного, розуміємо друзів краще, несподівано знаходимо схожі інтереси, ділимося думками та надіями. Тож давайте створювати спільні традиції! 

Неймовірні виховні години

Про що ви говорите з дітьми під час виховних годин? Упевнені, про серйозні та важливі речі! Але інколи і вам, і дітям варто відпочивати та розважатися. Забудьте на годинку про навчання та шкільні справи! Це допоможе розвантажити мозок та дозволить учням поглянути на одне одного з іншого боку. 

  1. Танцювальна вечірка. Увімкніть веселу музику та запропонуйте дітям потанцювати. Вивчіть кілька простих рухів або ж увімкніть тематичне відео. Бажаєте, аби рухова активність точно пішла на користь? Під музику можна не тільки танцювати, а й виконувати корисні фізичні вправи
  2. Кіносеанс. Не у всіх є можливість піти у кінотеатр, тож чому б не влаштувати його просто у класі? Тим паче, що є стільки не просто цікавих, а ще й повчальних фільмів, які варто подивитися школярам!
  3. Цікава тема. Звісно, у вас є перелік тем для виховних годин. Але чи завжди вони цікаві учням? Діти можуть самі обрати кілька цікавих тем, а ви – влаштувати таємне голосування, під час його і вирішиться доля виховної години.
  4. Психологія. Проводьте цікаві тестування, наприклад, можна дізнатися, що говорять про нас любов до певних тварин, різномантні захоплення та вподобання. 
  5. Фотографуйтеся. У різних локаціях! А потім під час виховної години створюйте яскраві фотоаьбоми. 

Свято нової пори року

Комусь подобається осінь, хтось у захваті від зими, один захоплюється весною, а інший із нетерпінням очікує на літо. Кожна пора року прекрасна та заслуговує на окреме свято! І це святкування можна перетворити на добру традицію, яка точно припаде до душі вашим учням. 

Восени можна виходити на двір, збирати жовте листя, каштани та жолуді, і робити з них неймовірні поробки, які потім можна використати для класної міні-виставки. Взимку варто пограти у сніжки, спробувати створити фентезійні сніжинки та навіть провести кілька дослідів зі снігом та льодом

Весна ніби створена для того, аби відшукувати найменші ознаки пробудження природи (хто знайде більше? хто побачить та сфотографує перші квіти та листочки?). А у травні можна разом помріяти про ідеальне літо, написати тематичні твори та веселі побажання однокласникам чудово провести канікули. 

Тематичні дні 

Зазвичай тематичні дні у школі влаштовують з приводу свят, але не обов’язково їх чекати! Вигадайте власний привід для веселощів. Певно, всі чули про кольорові дні та тижні, коли весь клас вдягає одяг певного кольору? Але насправді обрати колір, яких подобався б усім дітям, не так просто. Тож давайте підійдемо з іншого боку! Наприклад, влаштуйте:

  • спортивний день, коли все учні під час перерв виконуватимуть цікаві руханки;
  • батьківський день, коли батьки дітей зможуть розповісти про свої професії або ж провести урок замість учителя;
  • день перевтілень, коли діти можуть з’явитися у школі в образі свого улюбленого супергероя (маски чи костюми можна змайструвати на уроці трудового навчання);
  • космічний день, коли діти зможуть дізнатися більше про Всесвіт, малювати Сонячну систему (чи робити тематичні діорами).

Особливі дні народження

Усі діти люблять святкувати дні народження і в наших силах зробити їх особливими! Запропонуйте учням під час уроку трудового навчання чи на виховній годині створити паперові гірлянди, яскраві ковпачки, банери зі словами привітання, пухнасті помпони, паперові віяла та кульки. 

А щоб зробити свято більш персоніфікованим, можна запропонувати дітям вигадати особливі привітання для товаришів, увімкнути улюблену музику конкретної дитини та станцювати веселий танок. 

Влаштовуйте дні дітей та батьків

Так-так, ми знаємо, що батьки часто зайняті, але інколи все ж таки можна знайти можливість та влаштувати справжнє родинне свято! 

  1. Спільний тренінг, який допоможе дітям та батькам краще зрозуміти одне одного.
  2. Сеанс арт- чи казко-терапії, який допоможе розслабитися та розкрити творчий потенціал.
  3. Спільна екскурсія з неочікуваною темою (наприклад, «моторошні» місця школи). 
  4. Участь у благодійній акції. 
  5. Спортивне свято (традиційний, але від того не менш цікавий формат).

А ще ви можете вигадати безліч власний цікавих традицій, які точно сподобаються вашим учням. Можливо, у вашого класу вже є цікаві традиції та ритуали? Діліться у коментарях!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter