Новини

Чілдрен Кінофест оголосив переможців Дитячого кіноконкурсу

Десятий міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків Чілдрен кінофест добіг кінця. А отже, саме час оголосити переможців дитячого кіноконкурсу!

Перед організаторами стояло непросте завдання, адже вони отримали понад 100 заявок із усієї України, серед яких обрали 20 фіналістів. Переможців визначало професійне журі українських кінематографістів: режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці», «Люся Інтерн»).

Ґран-Прі конкурсу та грошову винагороду в розмірі 10 000 грн отримала анімаційна робота «Вниз по скелі» 13-річного Матвія Глазунова з Мукачева (Закарпатська область). Картина про небезпечну пригоду золотошукача натхненна оповіданням Джека Лондона «Жага до життя».

Найкращим анімаційним фільмом у категорії 7-10 років стала «Казка про Галушку» 8-річної Мирослави Троцької з Полтави – історія про пошуки свого місця у житті. Юна режисерка отримала 5 000 грн.

Титул найкращого ігрового фільму в категорії 7-10 років забрала стрічка «Червона Шапка», що презентує сучасний погляд на класичну казку. Її режисер, 10-річний Влад Потатуєвіз Винниці, теж отримав 5 000 грн.

Найкращим анімаційним фільмом у категорії 11-14 років назвали фантастичну стріку «У пошуках нового елемента», яка розповідає про космічну експедицію до нововідкритої планети. Її режисер, 12-річний дніпрянин Михайло Білик,отримав 5 000 грн.

Найкращим ігровим фільмом у категорії 11-14 років став «Біженці з моря» про весняну риболовлю, яка обернулася неочікуваною зустріччю. Режисером фільму є 12-річний Ярослав Булгаков із Фастова.

Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів та нагороду у розмірі 7 000 грн отримала анімація «Подорож до Кукурудзяної країни» 13-річного Назара Крайового з Черкас. Стрічка розповідає про сповнену небезпек мандрівку команди друзів.

Згодом фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube-каналі Чілдрен Кінофесту.

До речі, Ґран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування здобула іспанська комедія «Душа команди», отримавши 4,69 бала з 5. Фільм розповідає про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

Цього року Чілдрен Кінофест відбувся в гібридному форматі. Показ проходили в кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова, і зібрали понад 18 000 глядачів і глядачок. А спеціальну ювілейну програму (добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років) в онлайн-кінотеатрі подивилися майже 15 000 разів. Цікаво, що найпопулярнішою стрічкою онлайн-кінотеатру стала торішня переможниця «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке».

Почесним амбасадором фестивалю у 2023 році став Євген Філатов – музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий YouTube-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен  гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер ONUKA та батько двох дітей.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter