Новини

«Подорож на Південний полюс»: пізнавальний конкурс від «На Урок»

Південний полюс – чи не найнедоступніша точка на нашій планеті. До того ж це найхолодніше місце на Землі. Та все одно сміливі дослідники попри все змогли дістатися туди та навіть побудувати там науково-дослідницкі станції! Та навіть через десятиліття ретельного вивчення Південний полюс досі приховує чимало таємниць, які ми розкриємо колись у майбутньому. 

Саме для того, аби бодай трохи привідкрити завісу таємниці та допомогти дітям дізнатися більше про історію, географію та дивовижну природу Антарктики, ми створити пізнавальний та захопливий конкурс «Подорож на Південний полюс». Завдяки участі в конкурсі діти дізнаються:

  • чи є різниця (та яка) між поняттями Арктика, Антарктика та Антарктида;
  • які тварини живуть на Південному полюсі;
  • кому належить Антарктида;
  • завдяки якій країні Україна отримала дослідницьку станцію «Фарадей» (тепер це «Академік Вернадський»);
  • як люди та тварини виживають у настільки суворому кліматі;
  • що таке «Мідвінтер», чому та коли його святкують.

І це ще далеко не все! Для цікавості ми розробили інтерактивні завдання та доповнили їх чималою кількістю ілюстрацій, відео та анімації. Школярі точно не занудьгують! До того ж в основі завдань – не шкільна програма, а цікаві та важливі питання, які допоможуть розширити дитячий кругозір. 

Конкурс розрахований на учнів 1-11 класів і покликаний допомогти дітям отримати більше корисної інформації про Південний полюс та зрозуміти, що в ньому є такого, що надихає тисячі науковців і туристів знову й знову вирушати назустріч пригодам.

Запропонуйте своїм учням долучитися до пізнавального конкурсу! Реєстрація триває з 2 липня до 5 серпня, а доступ до завдань буде відкрито одразу після реєстрації. Конкурс безкоштовний, тож неодмінно захочуйте кожного учня взяти в ньому участь.

Мета нашого конкурсу – не оцінити рівень знань школярів, а доповнити їхні знання, тож ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу. Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати. А кожен учитель, чиї учні візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить учительське портфоліо.

А ще більше цікавинок про Антарктику ви та ваші учні можете дізнатися, завітавши на фантастичну фотовиставку «Кольори білого континенту», що стартує 10 липня в Харкові, у приміщенні Каразінської школа бізнесу, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Її автор – кандидат біологічних наук, фотограф та учасник 27-ї та 28-ї Української антарктичної експедиції Сергій Глотов.

Експозиція познайомить глядачів із дивовижним світом Антарктики, її неповторними пейзажами, незвичними для наших очей поєднаннями кольорів, і звичайно, з її тваринним світом. Ви побачите світлини антарктичних птахів і ссавців, які мешкають поблизу української станції «Академік Вернадський», що розташована на острові Галіндез. Кілька видів пінгвінів, морські котики, леопарди і слони, льодовики та айсберги – на деякий час ви зможете зануритися в цю неймовірну атмосферу далекого Південного полюсу!

Більше про фотовиставку читайте за посиланням.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter