Новини

Цивільний захист, довійськова підготовка, тактична медицина: шкільна програма реагуватиме на виклики війни

Зміст та наповнення шкільної програми мають змінитися, аби врахувати всі виклики, які постали перед нами внаслідок повномасштабного вторгнення. Школярі мають проходити загальну довійськову підготовку, опанувати навички тактичної медицини та цивільного захисту. І робота над оновленням програми вже ведеться. Про це розповів в інтерв'ю Interfax-Україна голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Він зауважив, що над ци питанням уже працює Інститут модернізації змісту освіти, який відповідає за зміст і за наповнення цих дисциплін. А зараз важливо визначитися з концепцією та з тим, хто викладатиме ці дисципліни. Як зауважив Сергій Бабак, це могли б бути ветерани війни або представники тероборони. 

«Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки і так далі. Крім того, зауважу, що і для хлопців і дівчат все це потрібно однаково. В тій чи іншій мірі може різнитися програма, але по суті вона має бути однаковою, тому що і хлопці повинні розбиратися в медицині і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю. Тому ці предмети переглядаються і будуть переглядатися далі. І я вважаю, що це потрібно робити не лише в 10-11-х класах, а й раніше, з 8-9-го, бо частина дітей після 9-го класу йде в професійну освіту».

                      Голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter