Новини

Денис Шмигаль: Безпека дітей – найголовніше завдання при підготовці закладів до навчального року

Підготовка до нового навчального року триває: вчора, 20 липня 2022 року, відбулася селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в межах якої обговорювали приведення в готовність фонду  захисних споруд цивільного захисту закладів освіти.

«Безпека дітей – найголовніше завдання при підготовці закладів до навчального року. Усі рекомендації вже розроблені. У сховищах мають бути: тепло, світло, вентиляція, вода та все для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги. Навчання дітей і персоналу правильному поводженню під час тривоги мають стати регулярними».

                              Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у свою чергу розповів, що нині в усіх регіонах триває робота комісій із огляду будівель, до якої залучені насамперед фахівці місцевих підрозділів ДСНС, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, освіти і науки місцевих військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

Ці комісії мають видати акт перевірки кожному закладу після огляду. У цьому акті буде визначено стан готовності закладу освіти до початку нового навчального року, також будуть надані рекомендації щодо режиму роботи.

Але в деяких школах та гуртожитках вишів наразі проживають ВПО, які були вимушені покинути території, де проводяться активні бойові дії. Цю проблему необхідно розв'язати за участю військових адміністрацій, які мають забезпечити переселення людей в інші безпечні місця.

«У разі початку навчального року в очній або очно-дистанційній формі, заклади вищої, фахової передвищої, професійно-технічної та загальної середньої освіти повинні створити умови для проведення освітнього процесу, облаштувати аудиторії та надати можливість студентам поселитися в гуртожитках».

                              Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter