Новини

Держава виділить на опорні школи 3,5 млрд гривень

Про виділення коштів йдеться в окремій програмі Держбюджету – про це повідомляє МОН. Програма передбачає оновлення застарілого освітнього середовища та вирішення проблеми малокомплектності – на це піде близько 3,5 млрд гривень. 

Зміни здебільшого стосуватимуться закладів, розташованих у невеликих містах та сільській місцевості. Це у першу чергу пов’язано з недостатньо високим рівнем знань учнів, порівняно з випускниками міських шкіл – про це свідчать статистичні дані та результати ЗНО. 

Опорні школи мають стати центром розвитку громад, що об’єднують молодь. Ці заклади освіти сприяютимуть розвитку дітей та реалізації спільних проєктів чи планів. Викладачі в опорних школах мають гідну зарплату, за яку готові працювати висококваліфіковані вчителі. Новий освітній простір покращить освіченість дітей із малих шкіл. 

Крім того, планується на опорні школи виділити близько 1,5 млрд гривень із залишків освітньої субвенції за 2019 рік, щоб місцеві органи придбали шкільні автобуси та оснастили природничо-математичні кабінети.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter