Новини

Документи про освіту будуть у «Дії»

4 листопада 2022 року на засіданні Уряду було ухвалено постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо формування та застосування електронного документа про освіту. Про це розповів у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Цифровий документ про освіту буде в мобільному застосунку «Дія» і відображатиме дані, що містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

«Від початку військової агресії рф гостро постало питання доступу до документів про освіту та їхнього використання, зокрема через вимушене переселення або евакуацію. Прийняте рішення забезпечить рівні можливості доступу до освіти та працевлаштування всіх громадян України, дані про освіту яких містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти».

                                         Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Таким чином особи, які вже досягли 14-річного віку, мають відповідний документ про освіту та реєстраційний номер облікової картки платника податків, зможуть сформувати в «Дії» відомості про документи про освіту. Їх можна буде без проблем використовувати замість звичних паперових. Так, у «Дії» можна буде побачити документи про:

  • базову середню освіту;
  • повну загальну середню освіту;
  • професійну (професійно-технічну) освіту;
  • фахову передвищу освіту;
  • вищу освіту (науковий ступінь).

Міністерство освіти і науки України працюватиме над реалізацією цього проєкту спільно з Міністерством цифрової трансформації України та Державною податковою службою України.

Вдячний колегам за підтримку. Спільними кроками ми формуємо не лише якісну освіту, а й створюємо умови для зручного використання українських документів про освіту

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter