Новини

Сергій Шкарлет розповів про видатки Держбюджету-2023 на освіту

Третього листопада 2022 року Верховна Рада України ухвалила ЗУ «Про Державний бюджет на 2023 рік». І хоча найбільші витрати передбачено на обороноздатність країни та соцзабезпечення, Уряду все одно вдалося збільшити видатки держбюджету на освіту на 555 млн грн. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Із цих 555 млн грн:

  • 50 млн грн – для здобуття професійної (професійно-технічної) освіти за спеціальностями загальнодержавного значення;
  • 20 млн грн – для продовження навчання молоді за програмами підготовки магістрів, докторів філософії та докторів наук у провідних українських ЗВО і за кордоном;
  • 30 млн грн – для проведення всеукраїнських заходів із позашкільної освіти для молоді;
  • 215 млн грн – для здійснення зовнішнього оцінювання, моніторингу якості освіти УЦОЯО;
  • 150 млн грн – на забезпечення організації здобуття освіти за дистанційною формою навчання, зокрема дітям, які вимушено перебувають за кордоном;
  • 90 млн грн – для Національного фонду досліджень.

Якщо говорити про загальну суму, то на 2023 рік для МОН передбачено видатки обсягом 142,8 млрд грн. Із них за загальним фондом – 122,1 млрд грн. Загальнодержавні видатки (субвенції) – 90,3 млрд грн.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що для освіти передбачено дві нові субвенції. Зокрема 1,5 млрд грн піде на створення безпечних умов у школах, а ще 1 млрд грн – на придбання шкільних автобусів. 

«Можливо, бюджет дещо менший, ніж очікували освітяни, але ми обов'язково впораємося. Вдячний кожному, хто долучився до роботи над формуванням пропозицій до Держбюджету на наступний рік за напрямом освіти і науки».

                             Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter