Новини

Документи про освіту можуть з'явитися в Дії

Усі учні в будь-якому разі отримають свідоцтва про освіту. Про це під час брифінгу «Робота шкіл та вступна кампанія в умовах війни» розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. Він зазначив, що діти прикріплені до своїх шкіл, де і отримають документи. Якщо ж вони виїхали за кордон та не можуть зв'язатися зі своєю школою, то можна долучитися до будь-якої дистанційної школи, яка надає послуги в Україні, і вона вже буде замовляти свідоцтва. 

Але як отримати фізичний атестат, перебуваючи за кордоном? Сергій Бабак зауважив, що документи можна доставити і в іншу країну, це лише питання часу. 

«Ми думали про те, щоби зробити (свідоцтва про загальну середню освіту – прим. ред.) в Дії, але відверто скажу – ми просто фізично не встигаємо цього зробити. Там є питання по реєстрах, треба зробити деякі зміни до законодавства, щоб був доступ до реєстрів, але думаю, що з наступного року ми зробимо документи про освіту, які будуть в електронному вигляді в Дії у кожного».

                  Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак

Відповідаючи на запитання про те, що робити дітям, які опинилися в тимчасовій окупації, як їм завершити навчальній рік, Сергій Бабак зауважив, що у багатьох таких школах навчальний рік уже завершено. Але це дійсно проблема, особливо з точки зору необхідності складання НМТ. Дітям, які хочуть его скласти та вступити до українських ЗВО, необхідно виїхати на підконтрольну Україні територію та скласти тест там, інакше просто неможливо провести верифікацію особи.

«Ми розуміємо, що зараз починаємо відвоювувати назад території, і всі ми розраховуємо на швидку деокупацію цих територій. Тому будемо робити додаткові сесії (НМТ – прим. ред.). От кожного разу: звільняємо територію – робимо для дітей додаткову сесію. Поки що такий алгоритм планується, але фінального рішення наразі немає».

                  Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак

 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter