Новини

Готуємося до нового навчального року: підсумки першого дня інтернет-конференції від «На Урок»

Новий навчальний рік підготував для педагогів низку викликів. І це чудово! Адже їх можна перетворити на унікальні можливості для власного зростання! Вчителів-інноваторів не лякають нові реалії – вони відкриті для обміну досвідом і мають багато запитань. Як плідно підготуватися до початку навчального року? Як зацікавити та стати максимально корисним для своїх учнів? Як налагодити комфортну та безпечну комунікацію?

І саме для того, аби ви отримали відповіді на ці питання та надихнулися досвідом колег, ми організували Всеукраїнську інтернет-конференцію «Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості». Цікавого перегляду!

Олег Швець – «Харчування у новій українській школі»

Упевнені, ви знаєте, що харчування – чи не головний фактор впливу на здоров’я дітей і дорослих. Збалансоване здорове харчування знижує ризик захворювань. Саме тому, як удосконалити шкільний раціон присвячено виступ Олега Швеця. На жаль, харчування українців різного віку складно назвати збалансованим, тоді як рівень споживання натуральних харчових продуктів, які мають доведену користь для здоров’я, лишається низьким.

На якому етапі знаходиться процес трансформації шкільного харчування? Як зробити їдальню та буфет платформою здорового харчування? Дізнайтеся, переглянувши виступ!

Вікторія Богданова – «Порівняння інтернет-сервісів Microsoft Office 365 Education та G Suite for Education для організації онлайн-навчання»

Чи є різниця між електронним навчанням, онлайн навчанням і e-Learning? Авжеж, терміни мають значення! Вікторія Богданова провела цікаву роботу, пояснивши особливості цих понять.

Спікерка пропонує визначити основні критерії вибору навчальної платформи, перш ніж обрати корисний ресурс саме для вас.  Зверніть увагу на: 

  • крос-платформеність;
  • надійність і стабільність;
  • ергономічність використання, модульність;
  • масштабування та розширюваність; 
  • наявність технічної та користувацької документації, матеріалів для самонавчання роботі на платформі; 
    вартість; 
  • можливість інтеграції з наявними внутрішніми та зовнішніми інформаційними сервісами та системами.

Бажаєте дізнатися про різницю між хмарними сервісіами G Suit for Education та Office 365? Лекторка підготувала детальну порівняльну таблицю. Пропонуємо передивитися виступ й отримати вичерпну відповідь!

Людмила Ющенко – «Як налагодити ефективну комунікацію педагогів, учнів і батьків в умовах карантину?»

Що ж таке ефективна комунікація? Перш за все, це налагодження взаємозв'язку, результатом якого є розуміння сторін-учасників. Щоби налагодити ефективне спілкування, необхідно підготуватися до трьох етапів: мотивації, планування та моніторингу. Людмила Ющенко поділилася цікавими методами заохочення та пояснила, як надихати учнів на готовність допомогти, в чому користь похвали й підтримки ініціативи. 

Тож які принципи та прийоми допоможуть налагодити ефективну комунікацію між учасниками освітнього процесу? В чому ефективність простих кроків, як-то правило «7 Ні» чи «7% – 38% – 55%»? Дізнайтеся з виступу!

Наталія Пошивайло-Таулер – «Особливості дистанційного навчання в українських школах Австралії та країн Південної півкулі»

Які відповіді на виклики 2020-2021 навчального року готують закордонні освітяни? Якими будуть їхні кроки для успішного продовження навчального року в умовах карантину і дистанційного навчання? Наталія Пошивайло-Таулер поділилася власними напрацюваннями та досвідом українського шкільництва Австралії та країн Південної півкулі.

Також спікерка розказала про Світовий Конґрес Українців, який є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі. СКУ представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. У 2003 р. СКУ був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом. У 2018 р. СКУ набув статусу учасника міжнародної неурядової організації в Раді Європи. Цікаво дізнатися про українське шкільництво Австралії та країн Південної півкулі? Подивіться виступ!

Віктор Немченко – «Учнівські проєкти під час навчального року «з несподіванками»: цікаві ідеї та корисні матеріали»

Цінність проєктної роботи важко переоцінити. І під час карантину, і у звичайних умовах проєктна діяльність дозволяє зацікавити дітей, демонструє прикладне значення навчання. Така робота активізує креативність школярів, спонукає самостійно шукати вихід із несподіваних ситуацій. До того ж, цікаві проєкти мотивують учнів до активної роботи, бо ж зазвичай проблемне питання є своєрідним викликом для них. 

Віктор Немченко поділився готовим проєктом від «На Урок», який можна використати на початку нового навчального року. Також лектор продемонстрував, як зацікавити школярів та показати їм реальні можливості використання звичного інструментарію (наприклад, підручників та інтернету) для навчання та втілення у життя своїх ідей. Хочете дізнатися про приємні несподіванки та шляхи подолання складнощів проєктної роботи під час змішаного навчання? Радимо переглянути цікавий виступ!

Було цікаво. чи не так? І це тільки початок! Уже завтра чекаємо вас на другому дні Всеукраїнської інтернет-конференції «Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості». Буде цікаво!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter