Новини

Сергій Шкарлет: STEM-освіта впроваджуватиметься у кожній школі

Це відбудеться ще до 2027 року. Про це розповів виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі телеканалу ДІМ. 

Як зазначив Сергій Шкарлет, мова йде саме про про концепцію природничо-математичної освіти:

«STEM-освіта на сьогодні – це одна з сучасних тенденцій розвитку освіти в усьому світі, яка в тому числі закладена до пріоритетних Цілей сталого розвитку ООН. Якщо коротко, то STEM – латинська абревіатура, яка говорить про те, що це - наука, технології, інжиніринг та математика».

Він зазначив, що STEM-освіту в усьому світі прийнято як базову концепцію розвитку освіти від дошкільної до освіти дорослих:

«Суспільство все більше технологізується. Усі наші інновації та зміни переходять у soft- і nano-сферу, де необхідні певного виду знання, пов'язані і з інженерним, і з творчим мисленням, і з можливістю продукувати якісь нові ідеї й генерувати нові підходи вироблення і поширення наукових знань».

При цьому очільник МОН зауважив, що миттєвих результатів чекати не варто: ми побачимо, до чього прийшли, за 12-15 років. Також Сергій Шкарлет наголосив на тому, що світова STEM-концепція буде також реалізовуватися і для дітей з тимчасово непідконтрольних територій:

«Саме бажання цих дітей зануритися в Україну, бути причетними до України, вчитися на території нашої країни - в ім'я цих дітей ми повинні і онлайн-, і офлайн-курси готувати в рамках світової STEM-концепції, щоб вони через 10, 12, 15 років отримали якісь конкурентні переваги на ринку праці».

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter