Новини

Освітній обмудсмен: освіта гостро потребує цільової субвенції для подолання наслідків пандемії

Освіті потрібні гроші для подолання наслідків пандемії коронавірусу – про це пише на своїй сторінці у Facebook Освітній обмудсмен Сергій Горбачов. 

Як він зазначає, перед початком навчального року у всіх учасників освітнього процесу виникає безліч запитань щодо організації роботи. І якщо на деякі з них можна відповісти та окреслити алгоритм дій, то деякі так і залишаються без відповіді. При цьому для реалізації багатьох заходів, які мають гарантувати безпечні умови у ЗО та надання якісної освіти, потрібні додаткові кошти.

  1. На оплату додаткової роботи педагогів в умовах, коли пропонується зменшити кількість здобувачів освіти у навчальних класах (групах), поділивши їх на підгрупи для забезпечення санітарної дистанції,
  2. На підвищення якості інтернет-покриття та забезпечення закладів освіти необхідним обладнанням для проведення дистанційного та/або змішаного навчання,
  3. Для закупівлі достатньої кількості мийних, дезінфікуючих та захисних засобів,
  4. Для підвищення кваліфікації педагогів.

І цей список ще не повний. 

Місцеві бюджети наразі здійснюють фінансування, але їхніх ресурсів недостатньо, тож необхідна підтримка держави. Саме тому Сергій Горбачов звернувся з листом до прем'єр-міністра України з пропозицією негайно винести на розгляд Уряду питання про надання системі освіти цільової субвенції із державного бюджету для подолання негативних наслідків впливу пандемії COVID-19 на безпеку та якість освіти в Україні. Він зазначає, що таке рішення дозволить запобігти масштабному порушенню прав учасників освітнього процесу та сприятиме створенню належних умов для здобуття безпечної та якісної освіти в Україні.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter