Новини

Готуємося до нового навчального року: підсумки другого дня інтернет-конференції від «На Урок»

Другий день інтернет-конференції – наступна порція педагогічного натхнення від компетентних спікерів. Тож як перетворити виклики на можливості? Як продуктивно розпочати новий навчальний рік й ефективно взаємодіяти протягом усього періоду навчання? Як впорядкувати невпорядковане? Відповідям на ці запитання було присвячено другий день Всеукраїнської інтернет-конференції «Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості». Цікавого перегляду!

Любов Цукор – «Онлайн-середовище: виклики для всіх, можливості для кожного»

Ми вступаємо в 2020-2021 навчальний рік з безліччю невідомих. Що на нас чекає: типове, змішане чи гібридне навчання? Які виклики підготував новий навчальний рік? Які можливості відкриваються перед сучасним педагогом, незалежно від умов, у яких він працює?

Любов Цукор поділилася практичними ідеями та цікавинками, які надихнуть до яскравого початку нетипового навчального року. Спікерка підготувала багато конкретних порад та нестандартних рішень. Цікаво дізнатися, як відновити контакт з учнями? Як навчати соціально-емоційним навичкам на відстані? Як розподілити навантаження для дітей та вчителів? Перетворіть ці виклики на можливості, переглянувши мотиваційний виступ!

Ганна Сукачова – «Змішане навчання – «План Б» для освіти?»

Змішане навчання – новий формат роботи у 2020-2021 навчальному році. Як поєднати онлайн-навчання, традиційне та самостійне навчання в новому освітньому процесі? Відповіді на ці запитання дала Ганна Сукачова.

Не бійтеся нового, адже змішане навчання має свої переваги:

  • доступ до матеріалів у будь-який час; 
  • економія часу;
  • можливість навчатися у зручний час і в зручних умовах; 
  • можливість користуватися додатковими джерелами;
  • більше можливостей для інтеграції на рівні тем і на рівні предметів;
  • можливість користуватися багатьма ресурсами.

Бажаєте дізнатися більше про практичні прийомів для ефективної організації навчання, порад для створення відео- та аудіоконтенту? Передивіться виступ!

Інна Іванова – «Від хаосу до системи: впорядковуємо невпорядковане (про виховну роботу у незвичних умовах)»

Як організувати цікаву виховну роботу в умовах дистанційного навчання? Адже виховна робота не втрачає актуальності за жодних умов. Новий рік відкриває для нас нові можливості, потребує нових рішень. Яких саме? Про це під час свого виступу говорила Інна Іванова.

Спікерка прокоментувала нормативні документи,  поділилася власними ідеями з планування та втілення виховної роботи в офлайн- та онлайн умовах. Як уникнути хаосу та поєднати те, що зовсім не поєднується? Принаймні, на перший погляд. Традиційні заходи та соціальне дистанціювання, колективні справи та уникнення групової роботи, організація комунікації та мінімізація комунікації. Подивіться виступ та дізнайтеся про виклики та можливості виховної роботи у незвичних умовах!

Лілія Талан – «Що рік прийдешній нам готує? Очікування вчителя НУШ»

Скільки сценаріїв 2020-2021 навчального року промайнуло в нашій свідомості за останній час? Чимало! Що ж готує нам новий навчальний рік і як реагує на його виклики педагог, який пілотує проєкт НУШ протягом уже трьох років? Лілія Талан має унікальний досвід учителювання, цікаве бачення ситуації та багато практичних прийомів у своїй професійній скарбничці.

Лекторка надала конкренкретні поради, які допоможуть знизити рівень тривожності, покращити взаємодію та комунікацію, концентруватися не лише на власних потребах і підвищити рівень соціалізації. Подивіться виступ і дізнайтеся секрети досвідченого вчителя Нової української школи!

А завершився цей насичений день неймовірною панельною дискусією. Відповіли на безліч важливих запитань, ви точно маєте це почути! І вже зовсім скоро ви зможете подивитися запис Всеукраїнської інтернет-конференції  «Навчальний рік 2020-2021: виклики та можливості» на нашому Ютуб-каналі – не пропустіть! 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter