Новини

Громадська рада при МОН виступила за скасування ДПА для 11-х класів

Громадська рада при Міністерстві освіти і науки України також висловилася проти проведення державної підсумкової атестації для випускників 11-х класів. Відповідне звернення було направлене на ім'я т.в.о. міністра освіти і науки Любомири Мандзій. 

У листі, підписаному головою Громадської ради Микитою Андрєєвим, висловлюється стурбованість щодо проведення в умовах карантинних обмежень ДПА у формі ЗНО для учнів 11-х класів:

 

«В Україні до 22 червня 2020 року продовжено карантин. За прогнозами уряду, він не буде знятий і після цієї дати. Отже, ЗНО/ДПА буде проходити в умовах карантину. Із оприлюднених МОН документів можна зробити висновок, що єдиним засобом безпеки учасників ЗНО/ДПА будуть маски, у яких перебуватимуть випускники багато годин. Однак, відстань між учасниками тестування буде значно меншою, ніж це відповідає нормам безпеки, і кількість учасників буде 15 в одній аудиторії, а не 10, як це рекомендується медиками».

Громадська рада звернула увагу на те, що ЗНО є добровільною процедурою, яку проходять лише ті, хто прагне вступити до ВНЗ, тоді як ДПА є обов'язковою. При цьому наголошен, що у випадку епідемії здобувачі освіти мають бути звільнені від проходження ДПА.

 

«Громадська рада при МОН України просить звільнити випускників 11-х класів від проходження ДПА, тобто видати у червні місяці дітям свідоцтва про повну загальну середні освіту, а для тих, хто планує вступати до закладів вищої освіти, безумовно, провести ЗНО».

У Громадській раді заявили, що таке рішення дозволить зменшити кількість учасників ЗНО майже вдвічі, що дозволить знизити ризики у складній епідеміологічній ситуації. 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter