Новини

Київські випускники можуть закінчити школу без ДПА

Директор Департаменту освіти і науки столиці Олена Фіданян підписала наказ про звільнення випускників шкіл від обов'язкового проходження державної підсумкової атестації.

Рішення ухвалено без належного рішення Міністерства освіти і науки. Згідно з Законом України «Про повну загальну середню освіту», зміст, форми і порядок проведення державної підсумкової атестації визначаються і затверджуються центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, зокрема Міністерством освіти і науки.

Департамент освіти столиці спирається на рішення комісії надзвичайних ситуацій та пропонує скасувати цього року ЗНО та ДПА для випускників, що не планують вступати до вищих навчальних закладів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко  під час онлайн прес-конференції:

«У школах столиці і країни завершився навчальний рік. Учні закінчили його дистанційно. Але попереду – для випускників – зовнішнє незалежне оцінювання. І багато випускників та їхніх батьків хвилюються за те, як воно відбудеться. Департамент освіти міста запропонував відмінити в цьому році Державну підсумкову атестацію для одинадцятих класів. Для учнів 4 та 9 класів міністерство її скасувало раніше. Ми пропонуємо, щоб випускники, які не планують цього року вступати до українських вищих навчальних закладів, не складали ЗНО. Це ж стосується і випускників закладів професійно-технічної освіти».

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter