Новини

Хто має відповідати за безпеку учнів під час складання НМТ

Хто буде відповідати за безпеку учнів під час складання національного мультипредметного тесту? Відповідь на це запитання дав освітній омбудсмен Сергій Горбачов в етері телемарафону. 

Він розповів, що в регіональних представництвах УЦОЯО є люди, відповідальні за дотримання всіх вимог, необхідних для гарантування безпеки учасників тестування. Так, зараз місцева влада разом із УЦОЯО облаштовують тимчасові екзаменаційні центри для максимально безпечного провдення НМТ. Звісно, однією з головних вимог є наявність укриття або бомбосховища, де учасники можуть перечекати повітряну тривогу.

Але також освітній омбудсмен зауважив, що, на жаль, бувають випадки, коли укриття теж не може врятувати від обстрілів рф.

«Маю зробити важливу, але неприємну ремарку: якщо, не дай боже, щось станеться через приліт, коли навіть в укритті люди можуть постраждати, то тут уже відповідальність на країні-агресорі. Ми відповідаємо за те, що були створені максимально безпечні умови, але ж ми бачимо, що відбувається. Прилетіти може всюди, на жаль. Але регламент прописаний чітко і в ньому передбачено практично все, що необхідно передбачити для максимальної безпеки».

                            Освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter