Новини

Зарахування дітей до 1-го класу триватиме до 31 серпня 2022 року

В умовах дії воєнного стану зарахування дітей до 1-го класу триватиме до 31 серпня 2022 року. Документи для цього можуть подавати батьки, опікуни чи законні представники дитини особисто, через електронну пошту, факсом чи в інший зручний спосіб. Про це повідомляє МОН.

«За інформацією департаментів (управлінь) освіти, до 1-го класу вже зараховано понад 300 тисяч дітей. Найбільшу кількість заяв отримано у Львівській, Дніпропетровській, Одеській, Київській, Івано-Франківській і Рівненській областях, а також майже 24 тис. заяв у місті Київ».

                            Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

У поточних умовах може статися, що кількість потенційних першокласників може перевищувати спроможність ЗЗСО. У таких випадках орган, у сфері управління якого знаходиться школа, має надати родині першачка перелік доступних ЗЗСО, які знаходяться неподалік місця їхнього проживання, та сприяти зарахуванню дитини до обраних закладів.

Забезпечення державних гарантій, створення безпечного освітнього середовища та організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану здійснюють:

  • органи виконавчої влади, органи військового командування, військові, військово-цивільні адміністрації та органи місцевого самоврядування, їхні представники, посадові особи (керівники, голови, начальники), органи управління (структурні підрозділи) у сфері освіти;
  • заклади освіти, установи освіти, наукові установи та їхні засновники;
  • громадські об’єднання, благодійні організації та фізичні особи, які здійснюють благодійну (волонтерську) діяльність.
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter