Новини

Хто з російських письменників залишиться у програмі курсу «Зарубіжна література»

Твори деяких російських письменників все ж залишаться у програмі курсу «Зарубіжна література». Про це в етері національного телемарафону розповів керівник управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України Юрій Кононенко:

«Якщо говорити концептуально, прийнято рішення, що письменники, які писали російською мовою, але творчість яких була тісно пов’язана з Україною, тобто, або вони народилися в Україні, або довгий час жили в Україні, або відображали в своїх творах українську тематику, їх творчість буде залишатися в навчальних програмах».

Так, у програмі залишаються такі письменники як Микола Гоголь (нагадаємо, експертна комісія, що розглядала програму, пропонувала перенести його твори до програми з української літератури), Володимира Короленка, Михайла Булгакова, Анатолія Кузнецова та Іллю Ільфа і Євгенія Петрова.

Юрій Кононеко також розповів, що діти вивчатимуть «Собаче серце» Михайла Булгакова, «Бабин Яр» Анатолія Кузнецова та «12 стільців» Ільфа і Петрова. 

Також він повідомив, що робоча група міністерства напрацювала оновлення навчальних програм не лише із зарубіжної літератури, а й із історії України та всесвітньої історії, а також із географії та захисту України. Зараз уже готовий проєкт наказу про затвердження змін до навчальної програми, підписання якого планується найближчим часом. 

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter