Найважливіші тези з виступу Валентини Кодоли.

Підсумовуючи інтернет-конференцію «Інтернет-ресурси у навчальному процесі», ми публікуємо тези лекції Валентини Кодоли – вчителя вищої категорії Шевченківського НВК та адміністраторки Microsoft. У своєму виступі спікерка розповідає про порядок реєстрації та користування сервісом «Office 365», а також, версією «One Note» для вчителів – «Class Notebook».

Що таке «One Note» та «Class Notebook»?

Обидві програми є частиною пакету «Microsoft Office 365» – хмарного сервісу, що забезпечує інтернет-доступ до збережених користувачем документів і даних з різних пристроїв.

«Class Notebook» є адаптованою для вчителів версією блокноту «One Note», що може розглядати як аналог «Google classroom» . Він підійде для тих користувачів, які більше звикли до сервісів Microsoft. Блокнот поєднує функціонал «Microsoft Word», «Power point» та інших програм, створюючи збалансований набір можливостей, корисних у роботі з дітьми. 

Наскільки це корисно?

Інтерфейс «One Note» простий і нагадує класичний текстовий редактор «Word», доповнений системою розділів і вкладок, а також можливістю додавання відео, голосових повідомлень і навіть малювання.

Увійшовши до свого приватного кабінету, ви можете створити «блокнот класу». Додані учні з’являться на екрані зліва у вигляді вкладок. Кожна така вкладка стає приватним зошитом або набором документів, у яких працює дитина. Натиснувши на іменну вкладку школяра, вчитель може перевіряти завдання, додавати коментарі тощо.

Зауважити: для використання «Class Notebook» необхідна реєстрація у «Microsoft Office 365», які надає доступ до багатьох програм, однією з яких і є блокнот.

Оскільки оригінальна програма є блокнотом, розрахованим на мобільні пристрої, тут присутня функція написання від руки, що дозволяє використовувати «Class Notebook» у якості дошки або зошиту, де учні пишуть математичні формули та відповіді. Більш того, програма має систему розпізнавання написаного від руки тексту та переведення у машинописні математичні рівняння.

Інші корисні можливості:

  1. Запис голосових повідомлень. Учні можуть записувати власні відповіді, та надсилати у загальну стрічку класу;
  2. Впорядковуйте плани занять та користуйтесь зручною функцією пошуку, створюйте бібліотеки вмісту, зберігайте та розсилайте завдання для класу;
  3. Зберігання сторінок і фрагментів. Використовуйте надбудову «Web Clipper», щоб зберігати вміст лише одним клацанням;
  4. Функція створення тестів та опитувань за допомогою «Microsoft forms»;
  5. Вставлення таблиць і діаграм;
  6. Можливість ставити позначки – «Важливо», «До виконання», «Дуже добре» тощо.

Детальніше про користування додатком та безкоштовну реєстрацію можна дізнатись безпосередньо з виступу:

Конференція «Інтернет-ресурси у навчальному процесі» відбулася 14 березня. У цей день були запропоновані дієві рішення, практичні прийоми та поради, які допоможуть замотивувати і учнів, і себе. І ви можете особисто пересвідчитися у цьому! Перегляньте запис конференції на нашому Ютуб-каналі та дізнайтеся безліч корисної інформації!

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter