Новини

Критерії переходу на онлайн-освіту: роз'яснення МОЗ України

У зв'язку зі збільшенням захворюваності на гострі респіраторні вірусні хвороби, у тому числі на COVID-19, Міністерство охорони здоров'я надало роз'яснення  щодо організації освітнього процесу у закладах освіти всіх рівнів. Залежно від особливостей епідемічної ситуації в кожному регіоні навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв:

  • «Зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності). Відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів  та закладів освіти.
  • «Жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності). Дозволено відвідувати заклад освіти за умови вакцинації щонайменше 80 % персоналу. Рішення про організацію освітнього процесу за різними формами (очно, дистанційно) ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства. Дотримання правил дистанціювання та протиепідемічних вимог є обов'язковим.
  • «Червоний» рівень епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності). Заборонено відвідувати заклади освіти всім, крім вихованців закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови вакцинації щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Наразі в Україні перевищені максимальні показники «зеленого» рівня епіднебезпеки. МОЗ закликає всіх освітян дотримуватися протиепідемічних заходів та вакцинуватися.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter