Новини

Мінфін: у 2022 році плануються рекордні видатки на освіту

У проєкті Держбюджету на 2022 рік уперше видатки на освіту зведеного бюджету передбачені на рівні понад 7% ВВП та становлять 392,2 млрд грн. Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Серед важливих новацій варто відзначити збільшення освітньої субвенції з державного бюджету, за рахунок якої буде забезпечуватися виплата заробітної плати вчителям. У 2022 році вона складе 108 млрд грн, що на 8,4 млрд грн більше за цьогорічні показники.

«Держава продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання щодо утримання педагогічного персоналу закладів загальної середньої освіти для надання якісної загальної середньої освіти. З цією метою у проекті держбюджету на 2022 рік враховано освітню субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 108 млрд грн, що на 8,4 млрд грн більше, ніж у 2021 році. За рахунок цих коштів заробітною платою будуть забезпечені 420 тис. учителів».

                             Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев

Не оминули увагою і реформу НУШ: на її реалізацію буде виділено 1 млрд грн. Також у проєкті Держбюджету вперше передбачено дві субвенції в загальному обсязі 3 млрд гривень. Ці кошти будуть спрямовані для придбання обладнання для їдалень ЗЗСО, а також на заходи, пов’язані із забезпеченням пожежної безпеки в закладах освіти

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter