Новини

Нещеплених працівників відсторонятимуть від роботи з 8 листопада

Кабінет Міністрів затвердив зміни до урядової постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236, що передбачають механізм відсторонення від роботи працівників, які підлягають обов’язковому щепленню проти СOVID-19, але які відмовляються від нього.

Відповідна постанова про внесення зміни до постанови «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» вже оприлюднена на Урядовому порталі.

Згідно з документом, із 8 листопада 2021 року керівники закладів освіти мають забезпечити контроль за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19 (відповідно наказу МОЗ від 4 жовтня 2021 р. № 2153). Також керівники закладів освіти мають відсторонювати від роботи (виконання робіт) невакцинованих працівників, які відмовляються або ухиляються від проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19.

(Нагадаємо, крім освітян це також стосується працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, а також працівників місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів).

Відсторонення від роботи має відбуватись відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю, частини другої статті 12 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» та частини третьої статті 5 закону «Про державну службу».

Строк відсторонення невакцинованих працівників від роботи триватиме до усунення причин, що його зумовили. Саме відсторонення здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника з доведенням його до відома особам, які відсторонюються. 

Зверніть увагу! Норми про відсторонення від роботи не стосуються тих працівників, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень проти СOVID-19 та надали відповідний медичний висновок.

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter