Новини

МОН презентувало проєкт Програми незалежного тестування знань та умінь учителів початкових класів

Міністерство освіти і науки України запропонувало для громадського обговорення проєкт Програми незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти. Обговорення триватиме до 15 лютого.

Програма призначена для оцінювання фахових знань та когнітивних умінь як складників професійних компетентностей учителів початкових класів ЗЗСО, визначених професійним стандартом за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти (з дипломом молодшого спеціаліста)».

Нагадаємо, що незалежне тестування є одним із трьох інструментів сертифікації вчителів початкових класів ЗЗСО. Пропоновану програму структуровано відповідно до трудових функцій, визначених Профстандартом:

  • управління освітнім процесом;
  • навчання учнів предметів (інтегрованих курсів);
  • партнерська взаємодія з учасниками освітнього процесу;
  • участь в організації безпечного та здорового освітнього середовища.

Кожен розділ програми включає підрозділи, що відповідають професійним компетентностям учителя початкової школи згідно з Профстандартом.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту Програми приймаються у довільній формі до 15 лютого 2022 року на електронну адресу: alevtyna.lototska@mon.gov.ua. Контактна особа для надання консультацій: Алевтина Лотоцька, тел. (044)-4814767.

Результати обговорення будуть розміщені на сайті Міністерства освіти і науки України в період із 16 по 23 лютого 2022 року.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter